Bēga no policijas ar 200 km/h lielu ātrumu. Igaunijā aiztur automašīnas zagļus no Lietuvas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Madis Veltman

Igaunijas policija otrdien pēc pakaļdzīšanās aizturējusi trīs automašīnu zagļus no Lietuvas, kuri valsts dienvidu pilsētā Tartu mēģināja nozagt pilsētas apvidus automašīnu "Lexus".

Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta Dienvidu prefektūras kriminālizmeklēšanu biroja vadītājs Rains Vosmans teica, ka nakts uz otrdienu notikumi sākās neilgi pirms plkst.2, kad Tartu tika nozagta 2020.izlaiduma gada automašīna "Lexus".

Policijas un specvienību darbinieki sāka sekot nozagtajai automašīnai, noziedzniekiem un viņus pavadošajam spēkratam.

Bēgšanas laikā nozagtā automobiļa vadītājs pat pārsniedza ātrumu 200 kilometri stundā, tomēr kādā ceļa līkumā vadītājs zaudēja kontroli pār spēkratu un iebrauca grāvī.

Nozagtās automašīnas vadītājs sāka skriet, tomēr no Igaunijas policistiem viņam aizbēgt neizdevās. Tāpat tika apturēta arī zagli pavadošā automašīna, kurā atradās divi Lietuvas pilsoņi.

Aizturētie Lietuvas pilsoņi ir 28, 32 un 34 gadus veci Panevežas iedzīvotāji. Trešdien tiesa lems par apcietinājuma piemērošanu viņiem.

Kriminālprocesa laikā tiks noskaidrots, vai šīs personas nav saistītas arī ar citām zādzībām.

Vosmans norādīja, ka nozagtā automašīna bija aprīkota ar bezatslēgas aizdedzes sistēmu, tādēļ viņš aicināja visu automašīnu, kas aprīkotas ar tādu sistēmu, īpašniekus atcerēties par drošības pasākumiem, piemēram, tālvadības atslēgu neglabāt mājas ieejas durvju tuvumā, bet gan metāla kārbā, kā arī izmantot iespēju uz nakti pilnībā atslēgt atslēgas signālu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu