Notikušas sadursmes uz Kirgizstānas un Tadžikistānas robežas (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: VLADIMIR PIROGOV/REUTERS

Sadursmēs uz Kirgizstānas un Tadžikistānas robežas trešdien nogalināti vismaz divi tadžiku robežsargi un 11 cilvēki ievainoti, tai skaitā pieci civiliedzīvotāji.

Starp abām valstīm pastāv domstarpības par gandrīz pusi no 970 kilometrus garās kopīgās robežas.

Kirgizstānas robežsardze apsūdzēja Tadžikistānas robežsargus, ka tie ieņēmuši pozīcijas tajā robežas daļā, kas vēl nav nosprausta.

Kirgizstānas varasiestādes ziņo, ka tadžiku karavīri atklājuši uguni uz kirgīzu robežpatruļām pie Bulakbaši un Paskiarikas Batkenas rajonā. Viens kirgīzu robežsargs pie Bulakbaši guvis šāviņa šķembas ievainojumu, bet otram ir smadzeņu satricinājums. Ievainoti arī divi kirgīzu civiliedzīvotāji.

Savukārt avoti Tadžikistānas drošības spēkos ziņo, ka Tadžikistānas robežas pusē nogalināti vismaz divi tadžiku robežsargi un 11 cilvēki ievainoti.

Tadžikistānas varasiestādes paziņojušas, ka no kirgīzu robežposteņa atklāta mīnmetēju un ložmetēju uguns.

Abas puses apstiprinājušas, ka notiek Kirgizstānas un Tadžikistānas robežas jautājumu pilnvaroto sarunas par situācijas stabilizēšanu.

Pēdējo mēnešu laikā līdzīgas apšaudes notikušas jau vairākas reizes.

Pērn abu pušu sadursmēs bija 50 kritušie, un tas raisīja bažas par nopietnāka robežkonflikta izcelšanās iespēju.

Plānots, ka Kirgizstānas un Tadžikistānas līderi šonedēļ kopā ar Krievijas un Ķīnas līderiem apmeklēs Šanhajas Drošības organizācijas samitu Uzbekistānā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu