Rīgā streikos 6000 izglītības nozares darbinieku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Rīgā streikos 6000 darbinieku no 184 izglītības iestādēm, informēja Rīgas domē

Ņemot vērā, ka streika dalībnieku skaits dažādās iestādēs atšķiras un turpinās pieteikšanās streikam, skolās un bērnudārzos no 19.septembra mācību process tiks nodrošināts atbilstoši iespējām.

Par to, vai un kā notiks mācību process, katra izglītības iestāde informēs gan bērnus, gan vecākus.

Pēc skolu sniegtās informācijas dalību streikā ir pieteikušas 87 no 101 vispārizglītojošās skolas ar aptuveni 4000 strādājošajiem. 37 skolas dalību streikā ir pieteikušas no vienas līdz trim dienām, astoņās skolās streiks varētu ilgt nedēļu, bet 42 skolas streika termiņu nav norādījušas.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā precīzs mācību procesa nodrošinājums skolās būs zināms pēc visu izglītības iestāžu direktoru rīkojumu saņemšanas.

Pēc pirmsskolas izglītības iestāžu sniegtajiem datiem dalību streikā pieteikuši 97 no 146 bērnudārziem ar aptuveni 2300 darbiniekiem, kā arī septiņās skolās, kur ir pirmsskolas grupas.

47 bērnudārzi dalību streikā pieteikuši no vienas līdz trim dienām, 27 iestādes streikos piecas dienas, bet 30 pirmsskolas streika termiņu nav norādījušas. Patlaban apkopotā informācija liecina, ka 68 bērnudārzos pieteiktā streika laikā mācību process netiks nodrošināts, bet 33 bērnudārzos tas tiks nodrošināts daļēji.

Informācija par dalību streikā vēl nav apkopota par 14 skolām un 15 bērnudārziem.

Ņemot vērā informāciju par streikotāju skaitu un plānoto streika ilgumu, katras iestādes vadītājs izvērtēs, kādu izglītības procesu var nodrošināt ar pedagoģiskajiem darbiniekiem, kuri nestreiko, kā arī izdos rīkojumu par darba organizāciju streika laikā.

Iestāžu vadītāji sagatavos informatīvu vēstuli izglītojamo vecākiem par darba organizāciju izglītības iestādē streika laikā, par streikošanas laiku un kārtību turpmākai informēšanai par izmaiņām. Informēšana notiks e-žurnālos, iestādes tīmekļvietnēs, kā arī tiks noteiktas atbildīgās kontaktpersonas skolās, kurām vecāki var zvanīt un uzdot jautājumus par iestādes darba organizāciju.

Ja izglītības iestādē visi darbinieki turpinās darbu un streikā nepiedalīsies, iestādes vadītājam būs jānodrošina izglītojamo vecāku informēšana, ka iestādes darbinieki streikā nepiedalās. Ja visi darbinieki piedalīsies streikā, tad skola būs slēgta un mācību process netiks nodrošināts.

Rīgas pašvaldība atgādina, ka jebkuram izglītības iestādes darbiniekam ir tiesības piedalīties streikā, tāpēc aicina izturēties ar sapratni pret gaidāmajām izmaiņām mācību procesā.

Apkopojot provizoriskos datus par pedagogu beztermiņa streika dalībnieku skaitu, pirmdien beztermiņa streiku plānojuši sākt 23 601 izglītības darbinieki no kopumā 815 izglītības iestādēm, sākot ar bērnudārziem un beidzot ar augstskolām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu