Pedagogu algas: Lielās pilsētas aicina valdību sarunās iesaistīt arī pašvaldības

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Latvijas Lielo pilsētu asociācija (LLPA) nosūtījusi vēstuli Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV), izglītības un zinātnes ministrei Anitai Muižniecei (K) un finanšu ministram Jānim Reiram (JV), kurā aicina sarunās ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību (LIZDA) iesaistīt arī pašvaldības, informēja LLPA komunikācijas konsultants Uģis Darviņš-Kozlovskis.

LLPS aicina sarunās par pedagogu darba samaksas un pedagogu darba slodzes izmaiņām rast risinājumus, kas būtu gan izglītojamo, gan pedagogu interesēs, vienlaikus ņemot vērā piedāvāto kompromisu ietekmi uz pašvaldību budžetiem.

Pašvaldības norāda, ka, piedāvājot risinājumus par pedagogu darba samaksas pieaugumu, kas ietekmē pašvaldību budžetus, vajag nodrošināt finansējumu pašvaldībām, attiecīgi pārskatot arī iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) sadali starp valsti un pašvaldībām.

TVNET jau ziņoja, ka ceturtdien Izglītības un zinātnes ministrija pedagogu atalgojumu jautājumā piedāvāja vēl vienu alternatīvu risinājumu - papildus finansējumu 56,5 miljonu eiro apmērā no valsts budžeta, kas tika piedāvāts jau iepriekš, kā arī 12 miljonu apmērā no pašvaldības budžetiem, šos līdzekļus pamatā novirzot pirmsskolas pedagogu algu palielināšanai.

Tieši pašvaldības pamatā ir izglītības iestāžu dibinātājas, savukārt līdzekļus pedagogu algām nodrošina no valsts budžeta. Izņēmums ir mazākā vecuma bērnu pirmsskolas pedagogi, kuru algas pilnībā finansē no pašvaldību budžeta. Šīs pedagogu grupas algu palielināšanai ministrija piedāvā līdzekļus ņemt no pašvaldību budžetiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu