Visā Latvijā norisināsies Pasaules talka

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bērni piedalās Lielajā talkā Lucavsalā
Bērni piedalās Lielajā talkā Lucavsalā Foto: Evija Trifanova / LETA

Sestdien visā Latvijā piekto reizi norisināsies Pasaules talka, kuras laikā notiks akcija "Laimes koki", informēja "Lielās Talkas" sabiedrisko attiecību konsultante Zanda Kočāne.

Atšķirībā no citiem gadiem šogad Pasaules talkā iedzīvotāji ir aicināti piedalīties arī sakopšanas talkās - piejūras teritorija tiks labiekārtota Vecāķos un Engures pagastā, bet Rīgā talka notiks Bišumuižā.

Arī šogad talkas laikā iedzīvotāji ir aicināti piedalīties koku sēšanas un stādīšanas akcijā "Laimes koki". Šogad taps trīs Laimes koku parki - Smiltenes novada Trapenē, Rēzeknes novada Viļānos un Krāslavā.

Trapenē "Laimes koku" parku atklāja jau pirmdien un iedzīvotāji līdz šodienai vēl var piedalīties koku stādīšanas akcijā, savukārt Viļānos un Krāslavā parki tiks veidoti šodien.

No plkst.10 līdz 14 notiks piejūras sakopšanas talka Vecāķos. Tikšanās vieta plānota pie glābšanas stacijas "Vecāķi".

Piejūras sakopšanas talka paredzēta kā akcijas "Kopā par tīrāku Baltijas jūru" noslēgums.

Piejūras sakopšanas talkā tiks sakopta piejūras zona no Vecāķiem līdz Daugavas grīvai.

No plkst.10 līdz 14 notiks piejūras sakopšanas talkas arī Engure pagastā - Bērzciemā, Abragciemā, Engurē, Ķesterciemā, Plieņciemā, Apšuciemā, Klapkalnciemā. Pēc talkas ikvienam talkotājam būs iespēja cienāties ar talkas zupu.

Šajā pašā laikā sakopšanas un labiekārtošanas talka notiks Rīgā, Bišumuižā. Tās laikā tiks vākti atkritumi un labiekārtota Latvijas Paralimpiskās komitejas teritorija Bišumuižā, kur nākotnē taps Latvijas Paralimpiskais sporta centrs. Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko aicināja talkā Bišumuižā piedalīties arī savus tautiešus, kuri bēgļu gaitās nonākuši Latvijā.

Kā vēstīts, kopš 2020.gada Pasaules talkas laikā Latvijā tiek veidoti Laimes koku parki, lai labiekārtotu un apzaļumotu apdzīvotās teritorijas, radītu cilvēkiem vietu koku stādīšanai, kā arī sniegtu ieguldījumu Latvijas un pasaules ekosistēmas līdzsvara atjaunošanā.

Pirmais Laimes koku parks 2020.gadā tapa Valdemārpilī, pērn tāds tika izveidots Jelgavā.

Laimes koku stādīšana kā Latvijas līdzdalības forma Pasaules talkā izvēlēta tādēļ, ka kokiem ir būtiska loma planētas klimata līdzsvara uzturēšanā un cilvēkam veselīgu dzīves apstākļu nodrošināšanā, un Latvija ar savām dižkoku tradīcijām rāda piemēru, ka koku var ne tikai iestādīt, bet rūpes par to var kļūt par ilgtspējības un labas dzīves simbolu gan katram individuāli, gan dzimtai un visai sabiedrībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu