Kā notiks karaliskā zīmola maiņa?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Pēc 70 tronī pavadītiem gadiem karaliene Elizabete II bija kļuvusi par ikonu pasaules mērogā. Līdz šim Lielbritānijā viņas portrets rotāja dažādus priekšmetus un preces, taču kas ar tiem notiks tagad? Raidsabiedrība BBC apkopoja informāciju par gaidāmajām izmaiņām.

Nauda

Uz visām Apvienotajā Karalistē apgrozībā esošajām 29 miljardiem monētu ir karalienes portrets. Jaunākais monētu dizains ir datēts ar 2015. gadu, kad viņai bija 88 gadi. Tas bija piektais viņas valdīšanas laikā radītais monētas portrets.

Karaliskā monētu kaltuve nav paziņojusi, kā un kad tā sāks izdot monētas ar karaļa portretu, taču, visticamāk, karalienes monētas paliks apgrozībā daudzus gadus un nomaiņas process notiks pakāpeniski.

Lai gan nav zināms, kā izskatīsies karaļa monētas portrets, 2018. gadā karaliskā monētu kaltuves izdotā monēta, atzīmējot prinča Čārlza dzimšanas dienu, deva mājienu. BBC norāda, ka Čārlzs tiks attēlots ar skatu uz otru pusi – pa kreisi. Tradīcija nosaka, ka virzienam, kādā monarhs ir pavērsts uz monētām, ir jāmainās pēc katra monarha.

Pastmarkas

Kopš 1967. gada uz visām "Royal Mail" izdotajām pastmarkām ir attēlots karalienes Elizabetes II profila siluets.

"Royal Mail" pārtrauks ražot pastmarkas ar karalieni. Lai gan tās joprojām varēs izmantot uz vēstulēm, pasts sāks jaunu pastmarku izveidi.

Jaunais karalis jau iepriekš ir bijis redzams uz pastmarkām, taču "Royal Mail" vēl neatklāj, kā izskatīsies pastmarku dizains.

Zīmogs

No tomātu kečupa burkas līdz graudaugu paciņām un smaržām - daudzviet ir redzams uzraksts "Pēc vienošanās ar Viņas Majestāti karalieni". Tie ir produkti, kuriem ir piešķirts karaliskais orderis, kas nozīmē, ka uzņēmums regulāri ar produktiem apgādā karalisko mājsaimniecību.

Kad orderu piešķīrējs nomirst, visi tā izdotie orderi kļūst nederīgi un uzņēmumam divu gadu laikā ir jāpārtrauc zīmoga izmantošana uz precēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu