Sūdzas par katastrofālo ceļu stāvokli Lejasciemā. Iedzīvotāji norāda, ka LVC sūdzības ignorē (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Gulbenes novada Lejasciema iedzīvotāji sašutuši par "Latvijas Valsts ceļu" (LVC) neizdarību. Viens no pagasta noslogotākajiem ceļiem remontdarbus nav pieredzējis vairāk nekā 35 gadus. Šobrīd jau ir tik sliktā stāvoklī, ka apdraud satiksmes drošību, līdz ar to arī cilvēkus, taču būvdarbi aizvien netiek plānoti, vēsta ReTV.

Ceļa V371 posms Dūre-Lejasciems, pēc vietējo iedzīvotāju stāstītā, kritiskā stāvoklī ir jau teju piecus gadus. Būtiski, ka tas tika iekļauts arī Latvijas Pašvaldību savienības un "Latvijas ceļu būvētāja" veidotajā 2019. gada neatliekami remontējamo ceļu sarakstā. Līdztekus tam arī nemitīgi iedzīvotāju zvani un iesniegumi, taču LVC atbildi nesniedzot.

ReTV uzņēmums LVC atbild rakstiski, norādot, ka patlaban pieejamā finansējuma ietvaros autoceļa posma atjaunošana netiek plānota, taču arī turpmāk plānots to uzturēt. Arī par to vietējiem ir savs viedoklis.

"Mašīnas tiek burtiski iznīcinātas. Ja piekare gadā reizi jāmaina, tie ir 500 līdz 1000 eiro. Riepas arī beigtas. 70, 100 eiro viena riepa, ja vēl disku uzsit, tās ir milzīgas izmaksas," norādīja Jānis.

Satiksme uz ceļa ir intensīva. Ik dienu to izmanto vismaz 30 zemnieku saimniecības, novada uzņēmumi, kā arī liela daļa no teju pusotra tūkstoša pagasta iedzīvotāju.

Vairāk uzzini ReTV sižetā!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu