“Novatore Impact Summit” atklās Levits un Zelenska

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas pirmā lēdija Olena Zelenska.
Ukrainas pirmā lēdija Olena Zelenska. Foto: Shutterstock

Šā gada 22. un 23. septembrī Rīgā pirmo reizi notiks starptautiska konference “Novatore Impact Summit” sieviešu ekonomiskai spēcināšanai; ar neklātienes uzrunām pasākumu atklās Latvijas Valsts prezidents Egils Levits un Ukrainas pirmā lēdija Olena Zelenska.

Konferencē vairāk nekā 300 dalībnieku auditorijai uzstāsies iedvesmojošas līderes no visas pasaules - uzņēmējas, rakstnieces, investores, tehnoloģiju ekspertes u.c. jomu pārstāves. Sadarbībā ar Konrāda Adenauera fondu notiks diskusija par izmaiņām sabiedrībās un ekonomikās pēckara periodā, savukārt investīciju fonds “BaltCap” nodrošinās sarunu par ekonomisko izaugsmi un ilgtspēju. Tāpat konferencē diskutēs par sieviešu līderību un dažādību, nākotnes izglītību, inovācijām un dzīvesstilu.

Par spēju saglabāt noturību un drosmi kara apstākļos konferencē uzstāsies Ukrainas nodarbināto federācijas valdes locekle Irina Miročnika (Irina Mirochnik). Viņa ir arī Eiropas Rotācijas dobspiedes asociācijas valdes locekle, Ukrainas Elastīgā iepakojuma asociācijas prezidente un iniciatīvas SAVE FOOD ANO pārstāve Ukrainā. I. Miročnika ir Iekļauta 100 labāko Ukrainas biznesa vēstnieku un 100 ietekmīgāko Ukrainas sieviešu sarakstā.

Konferences ietvaros notiks diskusija par sievietes lomu kara un miera apstākļos, kurā uzstāsies līderes no Kongo, Afganistānas, Ukrainas un ASV. Kembridžas Universitātes absolvente Dr. Kristena Ali Eglintona (Kristen Ali Eglinton), kas nodibinājusi “Footage Foundation” sieviešu atbalstam visā pasaulē, jo īpaši konfliktu plosītās teritorijās, dalīsies ar pieredzi par fonda aktivitātēm Ukrainā.

“Konferences mērķis ir sniegt iedvesmu no spēcīgam sievietēm - līderēm visā pasaulē, kuras strādā visdažādākajās nozarēs, guvušas atšķirīgu pieredzi un vēlas dalīties ar savām atziņām. Vēlamies iedrošināt un spēcināt mūs visas nebaidīties strauji virzīties par karjeras kāpnēm uzņēmumos, pieteikties amatiem valdēs un padomēs, īstenot savas biznesa idejas vai kļūt par uzņēmumu vadītājām, tādējādi daudz spēcīgāk ietekmējot ekonomiskos procesus. Jo īpaši ģeopolitiski un ekonomiski sarežģītos apstākļos ir jārod dzīvesspēka avoti, lai ar savu ģimeņu, sieviešu komūnas un visas sabiedrības atbalstu mēs varam sasniegt vairāk, lai dzīvotu pārticīgāk un laimīgāk. Ieguvēji būs visi!” ir pārliecinātas “Novatore” līdzdibinātājas Baiba Rubesa un Dagnija Lejiņa

Par sieviešu vadītu nākotni konferencē uzstāsies uzņēmēja, aktīviste un rakstniece Frančeska Kavallo (Francesca Cavallo). Viņa ir pasaules slavenās bestselleru sērijas "Vakara pasaciņas dumpīgām meitenēm” autore, kas izdota vairāk nekā 50 valodās. Grāmatas tulkota arī latviešu valodā, pirms dažiem gadiem ierindojoties pirktāko grāmatu TOP 10. Autore ar īsiem stāstiem par reālām sievietēm mudina meitenes sekot saviem sapņiem un uzdrošināties tos īstenot. Pirmās grāmatas izdotas ar ASV pūļa finansēšanas platformas “Kickstarter” palīdzību, sasniedzot ziedošanas rekordu literāra darba izdošanai.

Savukārt sociālā inovatore Gabriele Zedlmeiere (Gabriele Zedlmayer), kas divas reizes nominēta kā viena no 50 ietekmīgākajām Eiropas sievietēm tehnoloģijās, stāstīs par nākotnes izglītību. Žurnāls “Elle” 2016.gadā viņu ierindojis starp TOP15 spēcīgākajām sievietēm.

Otrajā dienā - praktiskas meistarklases un tīklošanās

Konferences otrajā dienā notiks praktiskas meistarklases, kurās varēs apgūt prasmes kā sasniegt savus karjeras mērķus, veiksmīgi vadīt komandu, radīt uzticību un paaugstināt ambīcijas, iegūt finansiālu neatkarību un citas vērtīgas zināšanas.

Divu dienu konferencē pulcēsies 50 runātāji/-as no 18 valstīm - ietekmīgi vadītāji/-as, uzņēmēji/-as, politisko organizāciju līderi/-es, pētnieki/-ces no visas pasaules, lai izglītotu un iedvesmotu sievietes īstenot savas karjeras ambīcijas un gūt lielāku ietekmi ekonomikā.

Pirmās dienas norises vieta - “Hanzas Perons” (Hanzas iela 16A, Rīga); otrās dienas norises vieta - Latvijas Nacionālā bibliotēka (Mūkusalas ielā 3, Rīgā).

Pasākums notiks angļu valodā.

“Novatore Impact Summit” ir starptautiska konference sieviešu ekonomiskai spēcināšanai, kas no šī gada 22. līdz 23. septembrim notiks Rīgā. Tās mērķis - veicināt sieviešu ekonomisko aktivitāti un sekmēt dzimumu dažādību augstākajās biznesa līderpozīcijās.

Raksts tapis sadarbībā ar "Novatore".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu