Krievija no Krimas aizvākusi zemūdenes, apgalvo Lielbritānija (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Melnās jūras flotes sastāvā esošās zemūdenes Krievijas armija drošības nolūkos esot aizvākusi no okupētās Krimas, teikts Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas ikdienas ziņojumā ar situāciju Ukrainā.

Zemūdenes, kas bāzējās Sevastopolē, pārvietotas uz Krievijas pilsētu Novorosijsku.

Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas paziņojumā norādīts, ka okupanti no Krimas aizveduši zemūdenes, ko NATO klasificē kā “Kilo” klases zemūdenes.

Kā raksta Krievijas medijs “Meduza”, no Krimas atvilktas projekta 877 “Paltuss” un projekta 636 “Varšavjanka” zemūdenes.

Krievijas Melnās jūras flotes 4.atsevišķo zemūdeņu brigādi veido tikai šo projektu zemūdenes, kas nozīmē, ka flotes bāzi Sevastopolē pametušas visas zemūdenes.

Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas eksperti pauž viedokli, ka zemūdeņu bāzes vietas izmaiņas, visticamāk, skaidrojamas ar pieaugošajiem drošības riskiem krievu pozīcijām, ņemot vērā Ukrainas no Rietumiem saņemto bruņojumu, kas ļauj tai izdarīt triecienus no liela attāluma.

Ministrija atgādina, ka pēdējo divu mēnešu laikā Ukrainas bruņotie spēki Krimā veica veiksmīgus triecienus pa aviobāzi un Melnās jūras flotes štābu.

Krievas varas iestādes nepieciešamību nodrošināt Melnās jūras flotes klātbūtni Sevastopolē iepriekš minēja kā vienu no iemesliem Krimas okupācijai un aneksijai 2014.gadā.

Tagad Melnās jūras flote pēc Krievijas iebrukuma pakļauta iznīcināšanas riskiem.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu