Blogerim, kurš apzināti traucējis robežsargu darbu, draud 700 eiro liels naudas sods (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Kādam blogerim, kurš sevi identificē kā "Jevgēniju", par robežsargu likumīgo prasību nepildīšanu draud naudas sods līdz 700 eiro, informē robežsardze.

Vīrietis, kurš iepriekš neskaitāmas reizes vērsies dažādās iestādēs, kā viņš pats apgalvo, lai “taustītu sistēmu”, apzināti traucējis iestāžu darbu un ierakstījis un izvietojis sociālajos tīklos vairākus video, kuros mēģina kompromitēt iestāžu darbiniekus, šoreiz pārkāpis ne vien ētiskās un morālās normas, bet arī likumu.

Proti, šī gada 18. septembrī uz autoceļa Rīga – Jelgava - Šauļi veicot imigrācijas kontroli tika apturēta vīrieša vadītā automašīna. Uz robežsargu prasību uzrādīt vadītāja apliecību un transportlīdzekļa reģistrācijas dokumentus, vīrietis mēģināja traucēt amatpersonu darbību dažādi atrunājoties, cita starpā pieprasot arī “ar tinti parakstītas” pilnvaras attiecībā uz robežsargu tiesībām veikt dokumentu pārbaudi un apšaubot Latvijas Republikas eksistenci.

Lai arī vīrietis no notikuma vietas tika atlaists, tas neatceļ viņa atbildību par izdarīto administratīvo pārkāpumu, proti, saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 25. pantu transportlīdzekļa vadītājam ir pienākums pēc robežsarga pieprasījuma uzrādīt vadītāja apliecību vai personu apliecinošu dokumentu, transportlīdzekļa reģistrācijas dokumentu, kā arī pārējos likumā norādītos dokumentus, kas nepieciešami, lai ar transportlīdzekli piedalītos ceļu satiksmē.

Konkrētajā gadījumā vīrietis nepildīja robežsargu likumīgās prasības un ar savu rīcību traucēja amatpersonas darbību, kas ir administratīvi sodāms pārkāpums.

Administratīvās atbildības likums paredz, ka lēmumu par administratīvā procesa uzsākšanu amatpersona ir tiesīga pieņemt ne vēlāk kā trīs darbdienu laikā no brīža, kad iegūtas ziņas par iespējamu administratīvo pārkāpumu.

Šobrīd pret vīrieti ir uzsākts administratīvais process pēc Administratīvo sodu likuma par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā 4. panta “Amatpersonas likumīgo prasību nepildīšana vai amatpersonas darbības traucēšana” un par šo pārkāpumu viņam draud naudas sods līdz simt četrdesmit naudas soda vienībām jeb 700 eiro.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu