Policija nodod kriminālvajāšanai lietu par viltota Covid-19 vakcinācijas sertifikāta iegūšanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šī gada septembrī Valsts policija (VP) pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par viltota vakcinācijas sertifikāta iegūšanu, kad persona uzdevusies par citu cilvēku, kā arī to nodevusi prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai, informē VP.

Pagājušajā nedēļā VP Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ķengaraga iecirkņa amatpersonas pabeidza izmeklēšanu lietā par gadījumu, kad kāda persona, uzdodoties par citu cilvēku, devās saņemt vakcīnu pret Covid-19. Šajā noziedzīgajā nodarījumā bija iesaistītas trīs personas, kuras policisti noskaidroja un aizturēja.

2021. gada 22. novembrī Valsts policijā tika saņemta informācija no kādas medicīnas iestādes darbinieces Rīgā, ka pie viņiem ieradies vīrietis, kurš vēlas saņemt vakcīnu pret Covid-19, taču ir šaubas par personas īsto identitāti. Proti, medicīnas personāls nebija pārliecināts, vai vīrietis uzrāda savu personu apliecinošu dokumentu.

Reaģējot uz saņemto informāciju, likumsargi nekavējoties devās uz notikuma vietu, kur sastapa minēto vīrieti.

Skaidrojot notikušo, policisti konstatēja, ka vīrietis medicīnas darbiniecei uzrādījis svešus dokumentus, tādējādi uzdodoties par citu personu.

Turpat blakus atradās arī īstais dokumentu īpašnieks. Policisti abus vīriešus aizturēja un nogādāja uz iecirkni.

Kā norādīja VP, izmeklēšanās laikā tika noskaidrota vēl trešā persona, kura darbojās kā starpnieks starp minētajiem vīriešiem, un arī tika aizturēta.

Aizturētie vīrieši ir dzimuši 1966., 1981. un 1984. gadā un tikai viens no viņiem iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par mantiska rakstura noziegumiem.

Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 275./2 panta – par viltota sadarbspējīga vakcinācijas sertifikāta iegūšanu vai glabāšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

VP atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu