Foto un video ⟩ Pie Saeimas notiek pikets pret kažokzvēru audzētavām (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Pikets par kažokzvēru audzēšanas aizliegšanu
Pikets par kažokzvēru audzēšanas aizliegšanu Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šodien, 22. augustā, notiek biedrības "Dzīvnieku brīvība" organizēts pikets, paužot atbalstu dzīvnieku aizsardzībai un kažokzvēru audzēšanas aizliegumam Latvijā, novēroja portāls TVNET.

Šodien, 22. septembrī, Saeimas deputāti galīgajā lasījumā balsos par grozījumiem Dzīvnieku aizsardzības likumā, kuri nosaka aizliegumu audzēt un turēt lauksaimniecības dzīvniekus, ja to turēšanas un audzēšanas vienīgais vai galvenais iemesls ir kažokādu ieguve.

"Dzīvnieku brīvība" vadītāja Katrīna Krīgere skaidro, ka "šis ir viens no visietekmīgākajiem lēmumiem visā Latvijas dzīvnieku aizstāvības vēsturē, kurš izšķirs simtiem tūkstošu dzīvnieku likteni."

Tāpat viņa aicina "deputātus izlēmīgi pielikt punktu nežēlīgajai lapsu, ūdeļu un šinšillu ekspluatācijai zvēraudzētavās. Kažokādu industrijai vairs nav attaisnojuma mūsu sabiedrībā, kura aizvien lielāku nozīmi piešķir līdzcietībai un cieņai pret dzīvniekiem kā sajūtošām būtnēm."

Organizētāji paredz, ka akcijā piedalīsies vairāk nekā 100 cilvēki. Pikets sākās plkst.8.30 Vecrīgā, Neatkarības laukumā pie Saeimas.

Kā informē Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), Latvijā šobrīd ir četras kažokzvēru audzētavas, kuras audzē un tur lauksaimniecības dzīvniekus vienīgi kažokādas ieguvei. Visas četras audzētavas iegūst ūdeļu kažokādu.

"Dzīvnieku brīvība" ir 2012.gadā dibināta biedrība, kuras mērķis ir izbeigt dzīvnieku ciešanas industriālajā lopkopībā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu