Video "Šoseja pilsētas centrā!" Aktīvisti Rīgā piketē par pievilcīgāku Brīvības ielu (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
22. septembrī aktīvisti Rīgā piketē par pievilcīgāku Brīvības ielu
22. septembrī aktīvisti Rīgā piketē par pievilcīgāku Brīvības ielu Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ceturtdien, 22. septembrī, apvienība "Pilsēta cilvēkiem" un citi aktīvisti Brīvības ielā organizēja piketu "Dzīvību Brīvības ielai!", kura laikā iestājās par pievilcīgāku ielu pilsētas centrā.

Pikets notika posmā starp Miera un Tallinas ielu - Brīvības ielā 87. Tas norisinājās no pulksten 17.30 līdz 18.30, teikts pasākuma "Facebook" lapā.

Portāls TVNET novēroja, ka pasākums nebija kupli apmeklēts. Sanākušie bija paņēmuši līdzi dažādus plakātus, piemēram, "Bizness izmirst", "Pis pa trasi", "Dzīvību atpakaļ ielās" un citus.

Kā portālu TVNET informēja pasākuma organizatori - šis pikets notika Mobilitātes nedēļas un "Dienas bez auto" ietvaros.

"Brīvības iela šobrīd faktiski ir šoseja pilsētas centrā, caurbrauktuve ātrākai nokļūšanai ārpus Rīgas. Ilgstoši izveidojusies situācija neveicina gājēju vēlmi uzturēties ielā, bet tai doties cauri tikai nepieciešamības gadījumā. Līdz ar to ielā trūkst dzīvas un pievilcīgas vides, kā sekas var redzēt mazajam biznesam - ielas garumā starp Raiņa bulvāri un Gaisa tiltu redzami vairāki desmiti tukšu skatlogu," tā, raksturojot piketa mērķus, vēstīja apvienības "Pilsēta cilvēkiem" pārstāvji.

"Vēlamies Rīgas iedzīvotājiem un deputātiem akcentēt problēmu, vēršot uzmanību uz to, ka Brīvības ielā jāmierina satiksme un jāizvieto labiekārtojums, lai iela pamazām kļūtu pievilcīga visiem tās lietotājiem, nevis tikai autobraucējiem.

Piketa laikā stāvēsim pie tukšajiem skatlogiem ar plakātiem vai ilustratīviem rekvizītiem," tā apvienības pārstāvji.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu