Četrās Krievijas okupētajās Ukrainas teritorijās sākas pseidoreferendumi (15)

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Četrās Krievijas okupētajās teritorijās Ukrainā - pašpasludinātajās Luhanskas un Doneckas "tautas republikās", kā arī okupētajās Zaporižjas un Hersonas apgabala daļās - piektdien sākušies nelikumīgie referendumi par pievienošanos Krievijai.

"Balsošana" okupētajās teritorijās notiks pavisam piecas dienas līdz otrdienai, 27.septembrim.

Pirmajās četrās dienās "vēlēšanu komisijas" darbinieki ieradīsies mājās pie vietējiem iedzīvotājiem. Iecirkņi durvis vērs tikai pēdējā "referenduma" dienā.

Luhanskas un Doneckas starptautiski neatzītajās "republikās" tiek uzdots jautājums par "republikas iekļaušanu Krievijas sastāvā kā Krievijas Federācijas tiesību subjektam".

Savukārt okupētajās teritorijās Zaporižjas un Hersonas apgabalā "balsošanai" nodots šāds jautājums: "Vai atbalstāt apgabala izstāšanos no Ukrainas, apgabala neatkarības pasludināšanu un tā pievienošanu Krievijas Federācijai?"

Krievija 2014.gadā iebruka Ukrainā, faktiski okupējot daļu no Doneckas un Luhanskas apgabala. Šī gada 24.februārī Krievija atkārtoti iebruka Ukrainā un sagrāba jaunas teritorijas.

"Referendumi" okupētajās teritorijās tiek rīkoti nelikumīgi, ar spēku un bez iespējas pārliecināties par rezultātu patiesumu.

Foto: Luhanskā gatavojas "referendumam"

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu