Melitopolē savesti pseidoreferenduma masu skatu dalībnieki no Krimas (2)

LETA/INTERFAX-UKRAINE
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Lai Krievijas medijos radītu šķietamību par balsotāju aktivitāti pseidoreferendumā okupētajā Ukrainas daļā, uz Zaporižjas apgabala Melitopoli no Krimas atvesti masu skatu dalībnieki, pavēstīja pilsētas mērs Ivans Fedorovs.

"Viņi nav atteikušies no idejas par "referenduma" rīkošanu, kaut gan redz mūsu civiliedzīvotāju totālo pretošanos uz laiku okupētajās teritorijās. Tāpēc vakar vakarā ar autobusiem atveda masu skatu dalībniekus no Krimas, un ar viņu palīdzību tie grib filmēt šos propagandas sižetus par vietējo iedzīvotāju it kā lielo atbalstu Melitopolē."

"Pirms dažām dienām viņi filmēja vietējo iedzīvotāju aptauju pilsētas ielās, bet nez kāpēc tie, kas atbildēja par atbalstu Krievijai, runāja ar akcentu, un tie uz galvošanu nav mūsu pilsētas iedzīvotāji," piektdien nacionālā telemaratona ēterā sacīja mērs.

Okupantu varas pārstāvji veic apgaitas pa dzīvokļiem, tomēr "viņiem neviens durvis vaļā never, uz aicinājumiem neatbild, tāpēc atbalsta pavisam notikti nav", uzsvēra Fedorovs.

Viņš pieļāva, ka iespējamas ar vajāšanas, iebiedēšana un spīdzināšana.

"Viņu metodes nav mainījušās kopš pirmās dienas - viņi sagrābj gūstā cilvēkus, kam ir kaut mazākā proukrainiskā nostāja. Otrkārt, balsošanas laikā [okupantu pārstāvji] staigā kopā ar karavīriem maskās un ar ieročiem. Pastāv briesmas, ka tos, kas atteiksies sadarboties un teikt "jā, es atbalstu "referendumu"", uzreiz apcietinās un viņus spīdzinās," sacīja mērs.

Tas vispirms attiecas uz iesaukuma vecuma vīriešiem, sacīja Fedorovs, mudinot viņus reģionu pamest.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu