IeVP arī cietumos plāno īstenot taupīšanas pasākumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP) energoresursu taupīšanas pasākumi šogad tiek plānoti, ciktāl tos neierobežo normatīvais regulējums attiecībā uz noteiktajiem uzturēšanas apstākļiem ieslodzījuma vietās, aģentūra LETA noskaidroja pārvaldē.

Vērā tiks ņemta faktiskā situācija, pakalpojumu sadārdzinājuma apmērs, attiecīgi šie pasākumi var atšķirties katrā ieslodzījuma vietā.

Cietumos plānota neizmantoto telpu atslēgšana no apkures vai temperatūras samazināšana līdz tehniski iespējamam līmenim, kā arī izmantoto administrācijas telpu skaita samazinājums vai optimizācija, kā arī atslēgšana no apkures, ja tehniski šāds risinājums ir iespējams.

Tāpat plānota temperatūras režīma regulācija atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem, kā arī logu un durvju siltināšana ar mērķi samazināt siltuma zudumus.

Pārvaldē arī plānota karstā ūdens padeves spiediena samazināšana, sapulču vai konferenču rīkošana tiešsaistes režīmā, brauciena mērķa izvērtēšana un iespēju robežās apvienošana ar citiem braucieniem, elektrisko gaisa sildītāju izmantošanas aizliegums, mazās sadzīves tehnikas izmantošana tikai koplietojamās telpas, kā arī elektroiekārtu izmantošanas aizliegums gaidīšanas režīmā.

Tāpat ir jāņem vērā apstāklis, ka ieslodzījuma vietu infrastruktūra ir svarīga sabiedrības drošības nodrošināšanai un tās darbības traucējumi var būtiski ietekmēt valsts pamatfunkciju īstenošanu.

Līdz ar to, valdībā ir iesniegts ziņojums par papildu finansējuma piešķiršanas nepieciešamību, lai novērstu kritiskas situācijas ieslodzījuma vietās un nepieļautu krasu apstākļu pasliktināšanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu