“Dāvāsim siltumu opīšu sirsniņām”: aicina palīdzēt suņiem senioriem pārdzīvot ziemu (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Tuvojoties ziemai, dzīvnieku aizsardzības biedrība “Ar sirdi delnā” sākusi līdzekļu vākšanas akciju “Dāvāsim siltumu opīšu sirsniņām”, lai iegādātos vairākas energoefektīvas un siltinātas mājiņas suņiem senioriem. Strauji pieaugot elektrības rēķiniem, biedrība ar bažām gaida ziemu, vienlaikus saprotot, ka gados vecākie dzīvnieki nevar uzturēties ārā vai neapkurinātās telpās, tāpēc aicina ikvienu sniegt atbalstu, lai dzīvnieki spētu izturēt šo un arī nākamās ziemas.

Jau pagājušajā gadā, kad telpās tika uzturēts vidējs siltuma līmenis, biedrības elektrības rēķini mēnesī pārsniedza 400 un pat 500 eiro, tāpēc šī gada aukstā sezona tiek gaidīta ar bažām. Ekonomiskākais un izdevīgākais risinājums ir siltinātas, energoefektīvas mājiņas ar nepieciešamo apdari, lai suņi nepieciešamības gadījumā varētu paši iziet voljerā. Vienas šādas mājiņas izmaksas, kurā var dzīvot vairāki suņi, svārstās no 22 000 līdz 23 000.

“Šobrīd biedrības aprūpē ir aptuveni 12 suņi, kuri ir jau senioru vecumā – viņi ar pūlēm iztraušas no savām būdiņām, lai mēģinātu sasildīties aukstajā gaisā, tipinot uz vārgajām, trīcošajām ķepām. Mūsu vecīši, kā mēs viņus mīļi dēvējam, nespēs pārdzīvot ziemu ārā. Viņu kauli vairs nav tik stipri, locītavas nav tik izturīgas, actiņas kļūst arvien blāvākas un viņiem nav vairs viegli sasildīties dzestrumā, kā tas bija jaunībā. Ziema suņu opīšiem var būt liktenīga. Diemžēl dzīvnieku ir daudz, visus nespējam uzņemt mājā, tāpēc apsildāmās mājiņas šobrīd ir ārkārtīgi nepieciešamas,” stāsta dzīvnieku aizsardzības biedrības vadītāja Andra Tomase.

Biedrības vadītāja uzsver, ka šobrīd ir svarīgs ikviena līdzcilvēka atbalsts, tāpēc dzīvnieku draugi tiek aicināti ziedot. Tāpat viņa norāda: ja Latvijā ir uzņēmumi, kuri ir gatavi iesaistīties, piemēram, ziedojot šādas mājiņas, biedrība un tās aprūpē esošie ķepaiņi būs pateicīgi.

Palīdzēt suņiem senioriem pārdzīvot ziemu un ziedot iespējams, veicot pārskaitījumu uz biedrības kontu, ar norādi “Akcijai “Dāvāsim siltumu opīšu sirsniņām”.

Rekvizīti: biedrība "Ar sirdi delnā", reģ. Nr. 40008230734, banka - AS Swedbank, kods - HABALV22, konts - LV56HABA0551040032558.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu