300 brīvprātīgie treneri motivācijas programmā strādā ar 15 000 jauniešiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

MOT programmas vīzija ir drosmīgi un savos lēmumos apzināti jaunieši sabiedrībā, kas iekļauj visus. 7 gadu laikā organizācija izaugusi līdz iespaidīgam 70 skolu skaitam 43 Latvijas pilsētās un aptver 15 000 jauniešu. MOT brīvprātīgo treneru skaits pārsniedzis 300. MOT programmu kā vēstneši atbalsta Latvijā zināmas personības: Intars Busulis, Jana Duļevska, Kaspars Stupelis, Māra Sleja, Lelde Ceriņa, Matīss Karro, Kārlis Bardelis un citi.

MOT pamataktivitāšu vadītāja Ilze Paidere-Staķe stāsta: “Brīvprātīgais MOT treneris strādā ar jauniešiem no 7. līdz 9. klasei un divpadsmit iesaistošu, interaktīvu nodarbību laikā palīdz pusaudžiem kļūt apzinātākiem un drosmīgākiem. Jau telpas iekārtojums, kurā jaunieši nesēž solos, bet gan pusaplī, nodrošina to, ka visi viens otru labi redz un dzird, nav iespējams būt “priekšā” vai “aizmugurē”. Komandas darbs, uzdevumi pa pāriem, kas sadalīti nejauši, sacensības un lomu spēles bieži jauniešiem atver acis uz saviem klases biedriem, kurus ārpus MOT nodarbībām nav bijis ierasts ne sveicināt, ne iepazīt. MOT programmas absolventu atsauksmēs visbiežāk lasām, ka MOT ir saliedējis klasi, ļāvis labāk iepazīt vienam otru, atbalstīt un motivēt sasniegt vairāk, tiekties augstāk un pavilkt līdzi citus.”

Lai stiprinātu MOT treneru un entuziastu piederības sajūtu un sagatavotos jaunajam mācību gadam, augusta nogalē notika “MOT entuziastu saiets”, kas pulcēja vairāk nekā 150 MOT trenerus, skolu koordinatorus un direktorus, MOT vēstnešus un sadarbības partnerus. Pasākumu vadīja Valters Krauze, par muzikālo noformējumu parūpējās Gunārs Gaumīgs un drosmes dejas izdejoja Asnate Rikse un Zane Prokofjeva. Pasākums tapis, pateicoties Aktīvo iedzīvotāju fonda atbalstam.

MOT pusaudžu motivācijas programma jauniešiem darbojas preventīvi un strādā ar problēmu cēloņiem. MOT palīdz pusaudžiem ar pašlaik Latvijā ļoti aktuālām problēmām: mentālo veselību, mobingu, noziedzības un dažādu atkarību riskiem. Programma radusies Norvēģijā pirms 25 gadiem un pēc vienādiem principiem šobrīd darbojas arī Norvēģijā, Dānijā, Dienvidāfrikas republikā un Taizemē, līdz šim palīdzot vairāk kā miljonam jauniešu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu