Robežsardze lūdz NBS nodrošināt zemessargu atbalstu uz Latvijas – Krievijas robežas

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts kanceleja

Saistībā ar Krievijā sākto mobilizāciju, Latvijas valdība otrdien nolēma no šodienas līdz decembrim izsludināt ārkārtējo situāciju vairākos Krievijas pierobežas novados. Robežsardze lūdz armijai papildspēkus, lai pastiprinātu Latvijas – Krievijas robežas apsardzību, vēsta TV3 Ziņas.

Ārkārtējā situācija no trešdienas, 28. septembra, uz trim mēnešiem būs spēkā ne tikai Alūksnes, Balvu un Ludzas novada teritorijā, kā arī ostās, lidostās, lidlaukos izveidotajās robežšķērsošanas vietās un uz dzelzceļiem.

Situācijas ieviešana nozīmē padziļinātāku Krievijas iebraucēju kontroli, un papildspēki būs nepieciešami no bruņotajiem spēkiem.

Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts norāda: “Esmu vērsies pie Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS), Aizsardzības ministra papildu personāla norīkošanu robežsardzei, lai norīkotu zemessargus Baltkrievijas robežas papildu apsardzībai, attiecīgi robežsargus, kuri tika sūtīt uz Baltkrievijas robežu, intensīvāk izmantot Latvijas – Krievijas robežas apsardzībai.”

Cik lieli papildspēki būs vajadzīgi, robežsardzes priekšnieks neatklāja, uzsverot, ka tā ir taktiska informācija. NBS sola sniegt nepieciešamo atbalstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu