"Māj ar roku, bet pabrauc garām!" Rīgas dome liedz daudzās pieturās stāties reģiona autobusiem (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Gatis dzīvo Ropažu novada Stūnīšos un katru dienu izmanto sabiedrisko transportu, lai nokļūtu uz darbu Rīgā, taču atzīst, ka šis pakalpojums daļai pasažieru kļuvis nepievilcīgs, skaidro raidījums "Bez tabu".

Pagājušā gada nogalē mainīts pārvadātājs, un Gatis norāda, ka no tā brīža šoferi vairs nestājas visās pieturvietās. Līdz šim pasažieri tika uzņemti un izlaisti gandrīz 20 pieturvietās, tagad skaits samazinājies līdz piecām.

Gatis pauž pārliecību, ka, padarot starppilsētu autobusu pasažieriem neērtu, daļa izmantos privātos transportlīdzekļus.

Autotransporta direkcijā norāda, ka autobusu šoferi rīkojas atbilstoši noteikumiem. Starppilsētu autobusi drīkst uzņemt un izlaist pasažierus tikai tajās pieturvietās, ko saskaņojusi Rīgas dome.

Starppilsētu autobusi Rīgā drīkst piestāt vien 12 pieturās, vēl 72 pieturās drīkst apstāties Pierīgas autobusi. Ja pasažierus uzņem vai izlaiž neatļautā vietā, pārvadātājam par katru gadījumu var piespriest 70 eiro naudas sodu.

Pierīgas autobusi kavējot "Rīgas satiksmes" transportlīdzekļu satiksmi. Kamēr starppilsētu autobusā tiek tirgota biļete, aiz tā nereti jau sastājusies  pilsētas sabiedrisko transportlīdzekļu rinda.

Video: "Bez tabu" sižets

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu