Pie Baltijas valstīm gandrīz vairs nav Krievijas karaspēka, apgalvo "Foreign Policy" (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievija uz Ukrainu pārsviedusi aptuveni 80% karavīru, kas atradās pie valsts robežas ar Baltijas valstīm un Somiju, raksta ASV izdevums “Foreign Policy”, atsaucoties uz trīs avotiem Eiropas valstu aizsardzības institūcijās.

Pie Krievijas robežas ar Baltijas valstīm un Somijas iepriekš atradās karaspēka grupējums aptuveni 30 000 cilvēku sastāvā, tomēr tagad no tā atlikusi vien neliela daļa.

“Foreign Policy” uzsver, ka Maskava savu karaspēku no Ziemeļeiropas atvilkusi, lai kompensētu Ukrainā ciestos dzīvā spēka zaudējumus.

Krievijas karaspēka grupējuma samazināšanās pie valsts robežas ar Baltijas valstīm un Somijas vērojama visus septiņus mēnešus, kopš Krievija februāra beigās iebruka Ukrainā.

Tomēr Krievija šajā pierobežas reģionā joprojām saglabā apjomīgu gaisa spēku grupējumu, norāda “Foreign Policy”. Ar Krievijas Ziemeļu flotes sastāvs nav būtiski mainījies.

Par to, ka no Somijas pierobežas iepriekš atvilktas Krievijas raķešu sistēmas “S-300”, iepriekš ziņoja Somijas medijs “Yle”.

“Foreign Policy” norāda, ka no Baltijas pierobežas atvilktie krievu spēki karojuši Harkivas apgabalā, kur Krievijas armija septembrī cieta sakāvi un bija spiesta atkāpties.

“Foreign Policy” gan uzver, ka ilgtermiņa perspektīvā Krievija joprojām ir militārs drauds Eiropai, it īpaši Baltijas valstīm.

ASV un Eiropas aizsardzības speciālisti uzskata, ka Krievija savu militāro spēku Rietumu kara apgabalā centīsies atjaunot, neskatoties uz notikumiem Ukrainā.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu