VIDEO Pie tirdzniecības centra "Akropole Alfa" uz gājēju pārejas notriec vājredzīgu meiteni (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Gājēju pāreja. Ilustratīvs attēls.
Gājēju pāreja. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Avārijā Rīgā cieta kāda jauna meitene ar redzes traucējumiem. Viņa tika nogādāta slimnīcā stabilā stāvoklī. Izrādās, jauniešu kompānija, no kuriem divi ir redzes invalīdi, šķērsoja gājēju pāreju pie sarkanās gaismas – pārpratuma dēļ, vēsta raidījums "Degpunktā".

Pretim iepirkšanās centram "Akropole Alfa" uz Brīvības ielas izbūvēta regulējama gājēju pāreja. Ap plkst. 13 to šķērsoja trīs jaunieši – divas meitenes un puisis. Divi no draugiem ir ar redzes problēmām, tāpēc pie pavadas blakus turējās un savus pienākumus pildīja suns – pavadonis. Tiesa, mājdzīvnieks, kaut arī speciāli apmācīts, nepazīst luksoforu un nevarēja brīdināt par bīstamu situāciju. Proti, vājredzīgie jaunieši šķērsoja ielu pie aizliedzošā signāla, un meitenei virsū uztriecās vieglā automašīna.

Gājēji, kas redzēja negadījumu, nezināja, ka kompānijā ir cilvēki ar redzes ierobežojumiem. Apkārtējie nesaprata, kāpēc jaunieši šķērso ceļu, tiklīdz iededzies aizliedzošais signāls.

Automašīnas vadītājs un pasažieris pēc tam sniedza paskaidrojumus policijai, kamēr cietušos aprūpēja mediķi. Jaunieši atzīst, ka kļūdījās un nenovērtēja situāciju, taču piebilst, ka gājēju pārejas galvaspilsētā bieži vien nav atbilstošas vājredzīgo vajadzībām.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu