Dārza mājiņas ugunsgrēkā Olainē gājis bojā cilvēks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Otrdien, 4. oktobrī, dārza mājiņas ugunsgrēkā Olainē gājis bojā cilvēks, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Naktī ap plkst.1.30 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Olaini, kur dārzkopības kooperatīvā dega dārza mājiņa 12 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsējiem ierodoties notikuma vietā, ēka jau bija pilnībā nodegusi. Dzēšanas darbu laikā krāsmatās tika atrasts bojā gājis cilvēks.

Vakar ap plskt.14 ugunsdzēsēji devās uz Daugavgrīvas šoseju Rīgā, kur naktī bija degusi dārza mājiņa. Netālu no ugunsgrēka vietas tika atrasts cietušais, kurš tika nogādāts līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Savukārt naktī ap plkst.1 VUGD saņēma informāciju, ka Saldus novada Kursīšu pagastā neapsaimniekotā ēkā ir izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka neapsaimniekota divstāvu ēka jau deg pilnā 280 kvadrātmetru platībā un tai ir iebrucis jumts.

Šajā namā liesmu izplatīšanās ir ierobežota, bet konstrukciju jaukšanas un dzēšanas darbi vēl turpinās. Dzēšanas darbos piedalās Saldus, Kuldīgas un Auces ugunsdzēsēji, kā arī Kursīšu pašvaldības ugunsdzēsības formējums.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 65 izsaukumus: 17 - uz ugunsgrēku dzēšanu, 41 - uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi. Vakar turpinājās spēcīgā vēja radīto seku likvidēšanas darbi - 12 gadījumos no ceļa braucamās daļas novākti vēja nolauzti koki un trijos gadījumos demontētas bojātas konstrukcijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu