VIDEO Cēsu pusē ceļazīme uzkrīt auto. Īpašnieks mēnešiem ilgi meklē kompensācijas iespējas (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Beekeepx/Shutterstock

Daudzdzīvokļu namu pagalmā Cēsu novada Liepas ciemā novietotai automašīnai uzkritusi ceļazīme. Apskādētā BMW spēkrata īpašnieks kopš maija neziņā, kam prasīt kompensāciju, vēsta raidījums "Bez tabu".

Alans šā gada maijā novietoja savu BMW daudzdzīvokļu nama pagalmā Cēsu novada Liepas ciemā. Liels bija Alana pārsteigums, vēlāk ieraugot, ka spēkratam uzkritusi blakus esošā ceļazīme. Izsauktie likumsargi konstatēja auto sabojāšanas faktu un fiksēja, ka ceļazīmes stabs pie pamatnes bija aprūsējis, tāpēc pārdalījās un noliecās, atsitoties pret spēkratu, raidījumam stāstīja Alans.

Klausot likumsargu ieteikumam, Alans vērsās pašvaldībā ar iesniegumu par skādes kompensēšanu. Likumā noteiktajā termiņā – mēneša laikā – pašvaldība neatbildēja, tāpēc, dusmīgs un pārgaidījies vietvaras reakciju, atkārtoti vērsās pašvaldībā divarpus mēnešus pēc notikušā, stāstīja Alans.

Alans aizvien ir neziņā, kam pieder ceļazīme, attiecīgi – kam prasīt kompensēt skādi? Autoservisā par bojājuma – buktes – remontu prasot 200 eiro.

Iesaistoties raidījumam, noskaidrojas, ka ceļazīme pieder pašvaldībai. Tā kā Alanam ir tikai OCTA polise, aicina vērsties pie OCTA apdrošinātāja.

Priekuļu apvienības pārvaldes vadītāja Evita Šīrante norādīja: "Ja bojājums radīts, civiltiesiskā kārtībā tas notiek šādi: ziņo policijai, kas konstatē faktu, bet tālāk jāvēršas pie apdrošinātāja. Apdrošinātājs regresa kārtībā vēršas pret vainīgo pusi. Mēs, pašvaldība, nevaram samaksāt, jo nav pierādījumu, tāpēc ir jāievēro šī procedūra. Mēs varam atrast daudzas zīmes, kas ir izrūsējušas, sliktā stāvoklī, bet nezinām, kāpēc tā zīme uzkrita, varbūt trieciena dēļ. Varbūt kāds to uzgrūda virsū, par kaut ko atriebjoties. Mēs varam dažādas versijas izvirzīt. Mēs gaidām regresa prasību no apdrošinātāja."

Video: "Bez tabu" sižets

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu