LOSP atbalsta Gerharda atkārtotu iecelšanu zemkopības ministra amatā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Biedrība "Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome" (LOSP) aicina 14. Saeimā ievēlētās politiskās partijas, kas uzsākušas sarunas par valdības izveidošanu, zemkopības ministra amatā virzīt līdzšinējo zemkopības ministru Kasparu Gerhardu, informē biedrībā.

LOSP skaidro, ka Gerharda vadībā lauksaimniecības nozare ir spējusi pārvarēt Covid-19 krīzi kā arī tiek īstenoti pasākumi, lai samazinātu Krievijas kara Ukrainā radīto negatīvo ietekmi uz Latvijas lauksaimniecības nozari.

LOSP priekšsēdētājs Guntis Gūtmanis norāda, ka "krīzes apstākļos ir izšķiroši, lai zemkopības ministra amatu ieņemtu profesionāls un nozares darbu pārzinošs politiķis. Šis nav laiks eksperimentiem, jo situācija mainās nepārtraukti, un ir jāspēj ne tikai savlaicīgi reaģēt uz jaunajiem apstākļiem, bet arī nekavējoties rīkoties."

"Šobrīd nedrīkst pieļaut situāciju, ka Zemkopības ministrijas grožus pārņem kāds, kuram nav nepieciešamo zināšanu, klātesamības un izpratnes par nozares šā brīža kritiskajiem un steidzamajiem jautājumiem, kas iezīmēs nozares ne tikai attīstību, bet pašos pamatos arī izdzīvošanu krīzes apstākļos," uzsver Gūtmanis.

Tāpat LOSP informē, ka stingri norobežojas no citu lauksaimnieku nevalstisko organizāciju paustā, kas noliedz lauksaimniecības nozarē sasniegto aizvadītajos četros gados.

Arī biedrības "Latvijas gaļas pārstrādāju asociācija" izpilddirektors Normunds Štāls aģentūru LETA informē, ka "Latvijas gaļas pārstrādāju asociācija" kategoriski norobežojas un neatbalsta biedrības "Zemnieku saeima" publiskajā ziņojumā izplatītos apgalvojumus par Zemkopības ministrijas paveikto pēdējo četru gadu laikā.

Štāls norāda, ka, Zemkopības ministrija darbā ar "Latvijas gaļas pārstrādāju asociāciju" ir bijusi ieinteresēta veicināt nozares iespējas attīstīties un nepieļaut, ka Latvijas gaļas pārstrādes uzņēmumi nonāk uz bankrota robežas.

LOSP ir biedrība, kas apvieno valsts mēroga ražotāju un pārstrādātāju nevalstiskās organizācijas, kas aptver visu Latvijas teritoriju un visus ražošanas sektorus. Organizācija formulē vienotu lauksaimnieku viedokli ražotāju interešu aizstāvībai un tālākām sarunām ar valsts pārvaldes institūcijām, kā arī citiem sadarbības partneriem.

"Latvijas gaļas pārstrādātāju asociācijas" biedri un dibinātāji ir Latvijas gaļas pārstrādes uzņēmumi: SIA "Kurzemes gaļsaimnieks", SIA "Gaļas pārstrādes uzņēmums Nākotne", SIA "Rēzeknes gaļas kombināts", SIA "Cēsu gaļas kombināts", un SIA "Gaļas nams Ādaži.

LETA jau ziņoja, ka trešdien biedrība "Zemnieku saeima" atklātā vēstulē topošās valdības iespējamajiem koalīcijas partneriem un Valsts prezidentam aicināja nepieļaut Gerharda atkārtotu virzīšanu par zemkopības ministru.

"Zemnieku saeima" norādīja, ka Latvijas lauksaimniecības nozare četru gadu laikā ir iestumta dziļā stagnācijā, līdzšinējai vadībai nespējot panākt nozares ilgtspējīgu attīstību un neizrādot interesi reformēt lauksaimniecības sektora vājās vietas.

Tāpat vēstīts, ka Saeimas vēlēšanās uzvarējušās partijas "Jaunā vienotība" (JV) valde ir lēmusi ministra amatam nevirzīt tos deputātus, kuri nav ievēlēti 14.Saeimā. Tas attiektos uz pašreizējo finanšu ministru Jāni Reiru, kurš vēlēšanu rezultātos ir tieši pirmais "aiz strīpas", kas nodala ievēlētos un neievēlētos deputātus.

Uz jautājumu par Saeimā neievēlētu politiķu kandidatūru uz ministru amatiem, gan Valsts prezidents Egīls Levits, gan Nacionālās apvienības (NA) līderis Raivis Dzintars norādīja, ka šis būs problemātisks jautājums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu