Esat ievērojuši, ka ziņās cilvēki parasti nevis nomirst, bet dodas aizsaulē vai kur citur? Jo patīkamāks cilvēks, jo uz labāku vietu parasti dodas. Tautā mīlēti mākslinieki dodas mūžībā, aizsaulē, atvadās no dzīves, dodas uz labākiem medību laukiem. Bet mirst pārsvarā tikai sliktie cilvēki. Vai arī tie, kas nav plaši pazīstami un ir vienkārši parasti cilvēki.

Brīdī, kad beidzot nomirs Vladimirs Putins, esmu pilnīgi drošs, ka nevienā latviešu portālā nerakstīs, ka viņš devies mūžībā. Drīzāk: “Vecais mērglis beidzot pelnīti nosprādzis” vai “Pasaule gavilē uz Putina kapa”.

Laika gaitā zemapziņā jau iestrādājies reflekss. Pamanot ziņu par to, ka sabiedrībā pazīstams cilvēks ir nomiris, nevis, piemēram, pēc spožas karjeras devies turpināt iesākto labākos medību laukos, pirmā doma ir: “Tā, tā, tā – ko tad vecais ziķeris paspējis sastrādāt? Kaut kas te nav tīrs...”

Tas ir gluži tāpat kā gadījumos, kad pie kādas intervijas tiek publicēta melnbalta intervējamā bilde. Zemapziņa saka – melnbalts, tas nozīmē, ka mir... devies mūžībā. Piemēram, daudziem nez kāpēc ļoti patīk publicēt melnbaltas Andra Keiša bildes. Šī iemesla dēļ vairākas reizes gadījies satraukti spiest uz interneta saites, lai atviegloti noskaidrotu, ka viss tomēr kārtībā – bildi vienkārši piemeklējis aunapiere.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X