Video Bruņoti Baltkrievijas robežsargi nakts laikā organizē migrantu plūsmu uz Lietuvu (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Lietuvas robežsardzes dienests ar novērošanas sistēmu ir fiksējis acīmredzamus pierādījumus un attēlus, kā Baltkrievijas amatpersonas organizē nelegālo migrantu iekļūšanu Lietuvā, sabojājot dzeloņstiepli, vēsta Lietuvas robežsardzes dienests.

Video redzams, kā ar automātiem bruņoti Baltkrievijas robežsargi pārlec pāri žogam, lai organizētu nelegālu migrantu iekļūšanu Lietuvā.

Baltkrievijas robežsargi, kas pavadīja nelegālos migrantus, iekāpa Baltkrievijas robežsargu automašīnā un aizbrauca.

TVNET jau informēja, ka Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ uz Baltkrieviju 107 migrantus, kuri nelikumīgi mēģinājuši iekļūt Lietuvā, piektdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

No pagājušā gada 3. augusta, kad saskaņā ar iekšlietu ministres Agnes Bilotaites rīkojumu robežsargi sāka likt migrantiem doties atpakaļ, neatļautās vietās šķērsot robežu liegts kopumā gandrīz 17 000 reižu. No pagājušā gada sākuma līdz šim rīkojumam Lietuvā tika aizturēti apmēram 4200 nelegālie migranti.

Lietuvas amatpersonas norāda, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai, jo Lietuva atbalsta Baltkrievijas demokrātisko opozīciju.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu