Kariņš: ES līmenī jāmeklē iespējas noteikt cenu griestus dabasgāzei

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Turpinoties karam Ukrainā, Eiropas Savienības (ES) līmenī ir jārisina energoresursu cenu jautājums, panākot, ka samazinās dabasgāzes cenas, līdz ar to samazinot arī uzņēmējdarbības un sabiedrības izdevumus par elektroenerģiju un apkuri, pēc neformālas ES valstu un valdību vadītāju sanāksmes sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Ministru prezidenta preses sekretārs Sandris Sabajevs aģentūru LETA informēja, ka ceturtdien un piektdien Kariņš Prāgā piedalījās pirmajā Eiropas politiskās kopienas sanāksmē un neformālā ES valstu un valdību vadītāju sanāksmē, Eiropadomē. Abu dienu tikšanos un diskusiju galvenās tēmas bija ciešāka sadarbība starp Eiropas valstīm, lai kopīgi pārvarētu Krievijas izraisītā kara Ukrainā ietekmi, kas ir radījis energoresursu cenu kāpumu un inflāciju.

Šodien norisinājās Eiropadome, kuras laikā ES līderi pārrunāja Krievijas īstenoto karu Ukrainā, enerģētiskās drošības un ekonomikas attīstības jautājumus.

Kariņš pēc tikšanās uzsvēra, ka ES pilnībā atbalsta Ukrainu un turpinās sniegt visu nepieciešamo palīdzību, lai tā uzvarētu karā. Vienlaikus, turpinoties karam Ukrainā, ES līmenī ir jārisina energoresursu cenu jautājums, panākot, ka samazinās dabasgāzes cenas, līdz ar to samazinot arī uzņēmējdarbības un sabiedrības izdevumus par elektroenerģiju un apkuri. Par šiem jautājumiem ES līderi turpinās lemt nākamajā Eiropadomē, kas norisināsies oktobra beigās.

ES līderī arī pārrunāja kritiskās infrastruktūras drošības jautājumus, ņemot vērā nesen piedzīvoto sabotāžu pret "Nord Stream" gāzes vadu, un vienojās, ka nepieciešams stiprināt kritiskās infrastruktūras drošību un sadarbību tās aizsardzībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu