Sārts: Taktisko kodolieroču izmantošana tikai palielinātu Krievijas zaudējuma cenu (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Taktisko kodolieroču izmantošana vien paātrinātu Ukrainas uzvaru karā ar Krieviju, bet kara cena pieaugtu visiem, mikroblogošanas vietnē "Twitter" uzsvēra NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra vadītājs Jānis Sārts.

Viņš uzskata, ka Krievija šo karu zaudēs un šobrīd tas ir neizbēgami. Ukrainas uzsāktie uzbrukumi turpināsies, un Krievijai, kurai nav nedz tehnoloģiju, ne komandieru, ne apgādes, nav ko likt tam visam pretī.

Eksperts uzsver, ka iepriekš Krievijā izsludinātā mobilizāciju rāda, ka tā situāciju neglābs, bet iespējams pasliktinās.

"Taktisko kodolieroču izmantošana nemainītu kara iznākumu, tikai to paātrinātu, palielinot kara cenu visiem," norāda Sārts, papildinot, ka, katru dienu turpinot šo karu, Krievija paaugstina sevis maksāto cenu. Iet bojā cilvēki, un turpmāk tie ies bojā arvien vairāk, ekonomikas pamati brūk, paaugstinās neapmierinātība, līdz ar ko paaugstinās iekšējā sabrukuma iespēja.

Sārts uzskata, ka, ja Krievija saskatītu realitāti, tad karš būtu jābeidz jau šodien, jo katra nākamā diena būs sliktāka par iepriekšējo. Tomēr pēc eksperta domām šāda Krievijas rīcība nav iespējama, jo Krievijas elite nespēj atzīt zaudējumu karā, kā arī zaudēšana karā nozīmētu Krievijas prezidenta Vladimira Putina aiziešanu no amata, un pašlaik Krievijā uzbūvētā sistēma šim nav gatava.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu