Krimas tilts: Putins apsūdz Ukrainu "terorismā" (8)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas diktators Vladimirs Putins apsūdzējis Ukrainu uzbrukumā tiltam, kas pār Kerčas šaurumu savieno Krieviju ar tās okupēto Krimu. Putins to nodēvējis par teroraktu, vēsta raidorganizācija BBC.

Tiekoties ar Krievijas Izmeklēšanas komitejas vadītāju Aleksandru Bastrikinu, Putins notikušajā vainoja Ukrainas drošības dienestus.

"Tas bez šaubām ir terorakts, lai iznīcinātu Krievijas kritiski svarīgo civilo infrastruktūru," teica Putins. "Uzbrukuma autori, izpildītāji un ieguvēji no tā ir Ukrainas drošības dienesti."

Bastrikins sacīja, ka uzbrukuma gatavošanā esot bijuši iesaistīti Krievijas pilsoņi un vairāki ārvalstnieki. 

Saskaņā ar viņa teikto uz tilta uzsprāgušais kravas auto esot mērojis ceļu no Bulgārijas caur Gruziju, Armēniju, Ziemeļosetiju un Krasnodaru.

Sestdien ap plkst.6 uz Krimas tilta, kas savieno Krieviju ar okupēto Krimas pussalu, saskaņā ar oficiālo versiju, eksplodēja kravas automašīna, kā rezultātā aizdegās vilciena cisternas ar degvielu. Ziņots par trim bojāgājušajiem.

Sabrucis tilta autoceļš, kas savieno Krasnodaru ar Kerču, bet autoceļš starp Kerču un Tamaņu nav bojāts. Oficiāli par dzelzceļa stāvokli netiek ziņots, taču sestdienas vakarā pa otrām sliedēm tiltu jau šķērsojis pirmais vilciens. Degušās cisternas no pirmā sliežu ceļa vēl nav novāktas.

Putins devis rīkojumu izveidot valdības komisiju notikušā izmeklēšanai, kā arī Izmeklēšanas komiteja ir sākusi krimināllietu, lai gan netiek publiskots, pēc kāda panta.

Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska padomnieks Mihailo Podoļaks noliedzis Putina apsūdzības, ka pie notikušā vainojama Ukraina. Viņš norādīja, ka "šeit ir tikai viena teroristiska valsts" un "visa pasaule zina, kura tā ir".

"Vai Putins apsūdz Ukrainu terorismā? Tas šķiet pārāk ciniski pat no Krievijas puses," sacīja Podoļaks.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu