Rīgā demontēti padomju armiju slavinošie pieminekļi pie Ķīšezera un Rumbulā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas pašvaldība ir demontējusi padomju armiju slavinošos objektus Ķīšezera krastā un Rumbulā, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Pie Ķīšezera nojaukts obelisks Sarkanās armijas 374.strēlnieku divīzijai, kas atradās Mežaparkā, kā arī demontēta piemiņas zīme Sarkanās armijas uzbrukuma vietā, kas atradās Jaunciema gatvē.

Rumbulā demontēts piemineklis, kas atradās uz zemesgabala Lokomotīves ielā 163, Maskavas ielas malā.

Objektu demontāžu veica Rīgas pieminekļu aģentūra. Abi pieminekļi un piemiņas plāksne bija iekļauti valdības apstiprinātā demontējamo totalitāro režīmu slavinošo objektu sarakstā, kurā kopumā tika iekļauti 69 objekti. Likums nosaka, ka sarakstā iekļauto objektu demontāža veicama līdz 15.novembrim.

Kā ziņots, drīzumā tiks pabeigta arī padomju armijai veltītā pieminekļa Pārdaugavā atlieku demontāža. Plānots, ka pieminekļa vietā kā īstermiņa risinājums tiks būvēts "Nākotnes parks", kur bērni un jaunieši varēs sportot, kā arī tiks ierīkots skeitparks.

Saeima vasarā pieņēma likumu "Par padomju un nacistisko režīmu slavinošu objektu eksponēšanas aizliegumu un to demontāžu Latvijas Republikas teritorijā", kas nosaka, ka totalitāros režīmus slavinoši objekti jādemontē līdz 15.novembrim.

Savukārt 25.augustā Rīgā, Uzvaras parkā, tika nogāzts Baltijā lielākais padomju laika piemineklis, demontējot tā kompleksa pēdējo elementu - 79 metrus augsto obelisku. Nekas no Pārdaugavas pieminekļa netiks saglabāts.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu