36 jautājumi, atbildes uz kuriem tev pateiks, vai esi kopā ar īsto cilvēku! (2)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Par otru visu uzzināt nevar un nemaz nevajag, tomēr ir lietas, kas jāizrunā – jo ātrāk, jo labāk, lai saprastu, vai otrs ir īstais. Protams pretpoli dažreiz pievelkas, bet dažreiz labāk uzreiz saprast – nebūs. Portāls "Insider" apkopojis jautājumus, par kuriem parunāt pirmajā randiņā, pašā attiecību sākumā un pirms kopdzīves sākšanas.

Ko pajautāt pirmajā randiņā

Ko tu nevari ciest? Piemēram, ja esi cilvēks haoss, labāk saprast uzreiz, vai, piemēram, otru nepadara traku nepareizā vietā nolikta krūzīte.

Kurā slavenībā biji ieķēries skolas laikā? Tā var daudz ko uzzināt par otra gaumi!

Vai satiecies ar savu ģimeni? Šķietami vienkāršs jautājums, bet atbilde par cilvēku var pastāstīt ļoti daudz.

Ko tu dari, kad nekas nav jādara? Reizēm tā var uzzināt, kā otrs tiek galā ar stresu. Nu jā, šo jautājumu var izlaist, bet vienkārši pasēdēt vienā automašīnā kādā ilgākā sastrēgumā.

Ja tu laimētu miljonu, ko tu darītu? Atbilde ļaus saprast, vai cilvēks ir krājējs vai tērētājs, devējs vai ņēmējs.

Vai tev ir mājdzīvnieki? Patiesībā jau šis ir jautājums numur viens un pasaka par cilvēku visu. Nu, gandrīz visu. Ne tikai par cilvēku, bet arī par to, vai pirmais randiņš nekļūs par pēdējo.

Protams, var jau gadīties, ka tu uzreiz vēlies doties un iepazīties ar otra sunīti vai kaķīti, un tālāk viss jau kā pasakā!

Kā tu izpaud mīlestību – ar vārdiem, ar pieskārieniem, ar komplimentiem, ar dāvanām? Diezgan sarežģīts jautājums, bet var novest pie dziļām diskusijām.

Kas tev pa īstam krīt uz nerviem un padara traku? Tolerance un stresa noturība ir svarīga, un tādas lietas labāk noskaidrot uzreiz!

Kas ir tavas sarkanās līnijas? Citiem vārdiem – ir labi saprast, kādas ir cilvēka robežas. Pārcelšanās uz dzīvi ārzemēs, bērni, sekss trijatā – te var jautāt jebko, viss būs interesanti.

Kas tevi piesaista cilvēkos? Vai – kas tevi piesaistīja bijušajam vai bijušajai? Ja otrs godīgi atbild uz šo jautājumu, viņš par sevi pastāsta vairāk nekā par citiem.

Foto: Shutterstock

Ko pajautāt attiecību sākumā

Kādu tu iedomājies mūsu perfekto dienu, nedēļas nogali vai pat nedēļu kopā? Ir diezgan svarīgi saprast, vai jūsu intereses un vīzijas par aizraujoši pavadītu laiku sakrīt.

Par ko tu sapņo? Ja cilvēks otram izstāsta savus sapņus, viņš viņam ir izstāstījis visu, kas otram jāzina.

Kas ir grūtākais, ko tu savā dzīvē esi izdarījis? Šis jāpajautā – jo te sapratīsi, kas "lācītim vēderā", ko otrs uzskata par drāmu (kas tev varbūt liekas galīgs sīkums), kas viņam ir svarīgs un kas veidojis viņa personību un raksturu.

Kuros brīžos tev visvairāk nepieciešams apskāviens? Var jau, protams, atbildēt – vienmēr, gan jau arī nebūs melots, bet var arī uzzināt, kad otrs jūtas neaizsargātākais, kuros brīžos viņam nepieciešams lielākais atbalsts un vai tu esi gatavs to sniegt.

Kas ir pirmais, ko tu manī pamanīji? Atbilde var apliecināt, ka cilvēks novērtē tavu daili, bet var atklāt arī to, vai viņš spēj novērtēt tavu personības starojumu.

No kā tu baidies? Kas ir tavas iracionālākās bailes? Ļoti intīms jautājums. Ja atbild uz to, tas jau ir nopietni.

Kas ir lielākie riski, ko esi uzņēmies un kur tu izgāzies? Atbilde var sniegt priekšstatu par to, kā cilvēks tiek galā ar zaudējumiem, un tādi dzīvē gadās bieži.

Kādi ir trīs tavas dzīves lielākie piedzīvojumi? Atbildot uz šo jautājumu, cilvēks atklāj savu trakuma līmeni – labā nozīmē, un var likt tev kārtīgi padomāt, vai tu vēlies doties nākamajos piedzīvojumos kopā ar šo cilvēku.

Ko pajautāt pirms kopdzīves uzsākšanas

Kādas trīs lietas tu noteikti vēlies piedzīvot? Ja saskan ar tavējām – ideāli. Ja var apvienot jūsu abu vēlmes – vēl labāk. Bet ja nu vēlmes izrādās nesavienojamas? Tad ir jādomā...

Vai tu vēlies bērnus? Komentāri lieki – šis ir fundamentāli svarīgs jautājums.

Kāda ir tava sapņu māja?

Ja domājat par kopdzīvi, tad skaidrs, ka būs grūti, ja viens neatkāpsies no idejas par Versaļas pils ekonomisko versiju, bet otrs sapņo par lauku rančo.

Kur tu redzi sevi pēc pieciem gadiem? Nu, te, protams, vajadzīgas tikai godīgas atbildes.

Kas tev manī vislabāk patīk? Komplimenti par fizisko izskatu, protams, ir burvīgi, bet tev droši vien gribētos saprast, vai otrs redz arī tavu dvēseli...

Kas ir tavs dzīves mērķis, ko es tev varētu palīdzēt sasniegt? Šis ir īsts komandas cementēšanas jautājums, ko izrunājot jūs būsiet daudz stiprāki.

Ko pajautāt pirms laulībām

Atbildes uz šiem jautājumiem, visticamāk, neko nemainīs. Tomēr... Vēl ir brīdis, lai pārdomātu, un tas ir jāizmanto, izrunājot šīs svarīgās lietas.

  • Kurš brīdis mūsu attiecībās tev liekas visjaukākais?
  • Kādu tu iedomājies sevi vecumdienās?
  • Kas būtu lielākais piedzīvojums, kurā mēs varētu doties?
  • Kā tu domā, kāda ir veiksmīga un laimīga laulība?
  • Kādu tu redzi savu un manu lomu mūsu laulībā?
  • Kādas tu redzi mūsu lomas laulībā, kad mums būs bērni?
  • Kā tu mani atbalstīsi, ja es saslimšu vai citos grūtos laikos?
  • Kādu atbalstu tu gaidi no manis, kad tev klāsies grūti?
  • Kāds iemesls tev liktu no manis šķirties?
Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu