LĀB aicina veselības ministra amatu uzticēt veselības aprūpes nozares profesionālim (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Ārstu biedrība (LĀB) aicina veselības ministra amatu uzticēt veselības aprūpes nozares profesionālim ar nopietnām zināšanām un pieredzi, šādu aicinājumu LĀB valde nosūtījusi ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV), Nacionālās apvienības priekšsēdētājam Raivim Dzintaram, "Apvienotā saraksta" ministru prezidenta amata kandidātam Uldim Pīlēnam un līdzpriekšsēdētājam Edgaram Tavaram.

Ņemot vērā veselības aprūpes nozares izšķirošo nozīmi ikvienas sabiedrības un valsts ilgtermiņa attīstībā, kā arī nākotnes izaicinājumus nozares sakārtošanā, LĀB aicina valsts prezidentu un valdību veidojošās partijas veselības ministra amatu uzticēt veselības aprūpes nozares profesionālim ar nopietnām zināšanām un pieredzi, kā arī stratēģisku redzējumu un spēju uzņemties līderību.

LĀB valde uzskata, ka valdību veidojošām partijām lēmums par veselības ministrijas politisko vadību ir jāpieņem ar vislielāko atbildību un sabiedrības veselības interesēs.

Valdes vērtējumā, uzņemties "vienas no valstī svarīgākajām ministrijām" vadību ir jābūt "ikviena nobrieduša politiskā spēka goda lietai un brieduma pazīmei", tāpēc tā cer, ka veselības ministra amatam tiks izraudzīts iespējami labākais un piemērotais kandidāts, kas spēs sadarboties ar nozares profesionālajam organizācijām kā līdzīgs ar līdzīgu.

Tāpat LĀB rosina valdības veidošanas procesā izskatīt iespēju Veselības ministrijas un Labklājības ministrijas vadību uzticēt vienam politiskajam spēkam, paverot iespēju daudz plašākai abu šo saistīto nozaru sadarbībai vienotu mērķu vārdā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu