VIDEO Saņem draudus aizdedzināt auto. Apgalvo, ka policija nepieņem iesniegumu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policijas auto. Ilustratīvs attēls.
Valsts policijas auto. Ilustratīvs attēls. Foto: Valsts policija

Rīdzinieks Uldis saņēma draudus, ka tuvākajā laikā tiks aizdedzināta viņa automašīna. Vīrietis palūdza draugus doties uz policiju un sagatavot iesniegumu, ko viņš pats nespēja kustību ierobežojumu dēļ. Sieviete un vīrietis atgriezās no iecirkņa tukšām rokām, apgalvojot, ka likumsargi viņus izraidījuši no telpām, vēsta raidījums "Degpunktā".

Sarkandaugavas iedzīvotājs Uldis nopietnos draudus no sievietes, kas vēlējās personiskās nesaskaņas risināt fiziskā veidā, šonedēļ saņēma vairākas reizes.

Uldis ir invalīds ar kustību ierobežojumiem, tāpēc viņa draugi izpalīdzēja un devās uz policijas iecirkni Allažu ielā. Vīrietis un sieviete centās panākt, lai likumsargi paziņojumu uztver nopietni. Tas esot bijis diezgan grūti.

Beigu beigās iesniegums tika pieņemts un policija sāka skaidrot situāciju. Tiesa, vilcināties uzklausīt iedzīvotājus un viņu sūdzības nedrīkst. Zvērināts advokāts Jānis Berovskis uzsver, ka tikai retos gadījumos likuma sargi varot izvērtēt, vai iesniegums vispār būtu jāpieņem.

Berovskis norāda, ka jebkuram policijas darbiniekam ir pienākums aizsargāt personu, ja tā uzskata, ka ir apdraudēta. Ja iesniegums ir nesaprotams vai tajā ir kas aizskarošs, var atteikties pieņemt iesniegumu, bet šis nav tas gadījums.

Raidījums policijai jautāja, vai patiešām radušās nesaskaņas starp Ulda draugiem un inspektoriem. Likumsargu pārstāve stāsta, ka iecirknī patiešām bijusi sakarsusi situācija, bet tā risinājusies citādāk, nekā stāsta Uldis.

Jāpiemin arī, ka vīrietis, par ko iesniedzējs ziņoja kā par iespējamo vainīgo personu, tobrīd jau atradās izolatorā, jo bija aizturēts saistībā ar citu noziedzīgu nodarījumu.

Uldis gan stāsta, ka draudētāja bijusi sieviete, taču, iespējams, izmeklēšanas gaitā noskaidrojusies vēl kāda konfliktā iesaistīta persona. Ar aizdomās turamo veiktas pārrunas un paskaidrots, kādas būs sekas par tīšu svešas mantas bojāšanu.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu