Foto ⟩ Svinīgi atklāj jaunizbūvēto veloceļu “Centrs - Ziepniekkalns”

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Piektdien, 14. oktobrī, Rīgas domes pārstāvji svinīgi atklāja jaunizbūvēto veloceļu “Centrs - Ziepniekkalns”.

Veloceļa būvniecība tika uzsākta pērnā gada rudenī. Projekta ietvaros izbūvēts no gājējiem un autosatiksmes atdalīts veloceļš, veikti satiksmes organizācijas uzlabojumi, kā arī iestādīti aptuveni 400 jauni košumkrūmu stādi. Veloceliņa kopgarums ir nepilni seši kilometri.

“Rīgā satiksmes infrastruktūras jomā aktīvi turpinās būvniecības sezona. Neraugoties uz Krievijas izraisītā kara Ukrainā radīto ievērojamo būvniecības izmaksu kāpumu, esam spējuši veiksmīgi novadīt un pabeigt vēl vienu rīdziniekiem svarīgu infrastruktūras objektu, kas tuvāko apkaimju iedzīvotājiem nodrošinās kvalitatīvu velotransporta savienojumu un labākas mikromobilitātes iespējas,” stāsta Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks satiksmes infrastruktūras un attīstības jautājumos Vilnis Ķirsis.

Iezīmējot aktuālos darbus un tuvākos plānus satiksmes infrastruktūras jomā, V. Ķirsis norāda, ka Rīgu sagaida vērienīgas pārmaiņas, kas autotransportam nodrošinās pilsētas centra apbraukšanas iespējas, uzlabos mikromobilitāti un izveidos pilsētas sabiedriskā transporta savienojamību ar pasažieru vilcienu un citiem pārvietošanās līdzekļiem.

“Jaunais veloceļš savienos centru un vienu no lielākajām Rīgas apkaimēm – Ziepniekkalnu - nodrošinot iedzīvotājiem iespēju ar velosipēdu vai citiem mikromobilitātes rīkiem ātri un ērti nokļūt līdz tādām vietām kā Latvijas Universitātes Akadēmiskais centrs, Nacionālā bibliotēka vai krastmala,” skaidro Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas vadītājs Olafs Pulks.

Darbus veica ceļu būves uzņēmums SIA “BINDERS”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu