Ekrāna piedzīvojumi visai ģimenei! RIGA IFF aicina uz bērnu filmu sadaļu "KIDS’ REEL"

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Tauriņa sirds
Tauriņa sirds Foto: Publicitātes foto

Sākas jau devītais Rīgas Starptautiskais kino festivāls, kurā arī šogad īpaša uzmanība veltīta mazākajiem filmu baudītājiem – abās festivāla nedēļas nogalēs klātienē un tiešsaistē būs pieejama KIDS’ REEL filmu programma, kas paredzēta bērniem no 3 līdz 13 gadu vecumam. Lai festivāla apmeklējums būtu vēl patīkamāks, uz šiem seansiem iegādājāma ģimenes biļete par zemāku cenu.

Šogad programmas pilnmetrāžas filmu sadaļā iekļautas septiņas aizraujošas un rosinošas filmas par bērniem, kas ar savu izdomu un ķērienu spēj pārvarēt gan fiziskus, gan mentālus šķēršļus. Pie skatītājiem šogad ieradīsies peļu meitene Juku, kas, vecmāmiņas stāsta iedvesmota, dodas meklēt Himalaju ziedu, trīspadsmitgadīgā Saša, kas pēc zaudējuma sāpēm atgūst dzīvesprieku, uz skatuves kļūstot par komēdijas karalieni, vai arī spraigais stāsts par Kristjanu un viņa draugiem, kas kādā Igaunijas ciemā neklausa brīdinājumam par pamestu ēku un tajā sastop ko negaidītu…

Pirmsskolas vecuma kinomāniem īpaši iemīļots ir kļuvis animācijas īsfilmu seanss – tajā apkopotās 9 filmas būs skatāmas abās festivāla nedēļas nogalēs.

Kadrs no filmas "Snaudošais zvērs"
Kadrs no filmas "Snaudošais zvērs" Foto: Publicitātes foto

Sadaļas filmu varoņi galvenokārt ir mazo skatītāju vienaudži, kas uz ekrāna saskaras ar situācijām no reālās dzīves, rod jaunas draudzības un meklē veidus, kā pārvarēt dzīves šķēršļus. Filmas šajā gadījumā ir rīks, ar kura palīdzību labāk izprast pasauli. Lai pilnībā izbaudītu filmu skatīšanās pieredzi festivālā, aicinām apmeklēt seansus, kuros sagaidāmas tikšanās ar filmu veidotājiem: “Snaudošais zvērs” un “Tauriņa sirds” seansos RIGA IFF otrajā nedēļas nogalē.

Konkursu filmas arī šogad vērtēs festivāla bērnu žūrija

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu