Auto zagļu ķeršanas specoperācija Igaunijā vainagojas panākumiem. Aizturēts viens Lietuvas pilsonis

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Igaunijas policija meklē autozagļus.
Igaunijas policija meklē autozagļus. Foto: Marko Suurmägi

Igaunijas policijas specoperācija, lai notvertu autozagļus no Lietuvas, vainagojusies panākumiem. Trešdienas, 19. oktobra, vakarā notverts viens aizdomās turamais, vēsta laikraksts "Postimees".

Narkotiku un organizētās noziedzības dienesta vadītājs Dienvidu prefektūrā Kristjans Tomings atklāja, ka aizturētais ir 36 gadus vecs Lietuvas pilsonis. Vīrietis no policijas slēpās grāvī, kas atradās netālu no Oisu ciemata. 

Vīrieti atrada ar policijas suņa palīdzību, un viņš nekavējoties tika aizturēts.

Kā zināms, aizvakar mežā tika atrasts "Toyota Land Cruiser" apvidus auto, kuru zagļi bija nolaupījuši un pēc tam pametuši. Policija nekavējoties izsludināja specoperāciju un sāka plašu teritorijas pārbaudi.

Iepriekš Tomings norādīja, ka noziegumus pastrādā vīrieši vecumā no 20 līdz 40 gadiem. Pastāv iespēja, ka viņi pārvietojas ar vecām mašīnām, kurām ir Lietuvas vai Lielbritānijas numurzīmes. Zagļi iekārojuši "Lexus" un "Toyota" apvidus auto.

Zagļu notveršanā iesaistīti plaši spēki - policisti, suņi, droni, kā arī helikopteri.

Saskaņā ar Igaunijas likumdošanu - zagļus var sodīt līdz pieciem gadiem par zādzību, kā arī vēl līdz 12 gadiem par darbību noziedzīgā grupējumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu