Irānas instruktori no okupētās Ukrainas daļas nogādāti Baltkrievijā (6)

TVNET/LETA/UNIAN
CopyLinkedIn Draugiem X
Policijas darbinieki apšauda dronu Kijivā
Policijas darbinieki apšauda dronu Kijivā Foto: STRINGER/REUTERS

Irānas instruktori, kas palīdz Krievijas karavīriem palaist dronus kamikadzes, no okupētās Ukrainas daļas nogādāti Baltkrievijā, paziņojis Odesas apgabala kara administrācijas pārstāvis sakariem ar presi Serhijs Bratčuks.

"Dronu "Shahed-136" un citu modifikāciju irāņu instruktori nolēma slēpties. Tagad Baltkrievijas teritorijā. Un ir pierādījumi, ka viņi tika steidzami evakuēti no Ukrainas teritorijas uz Gomeļas apgabalu. Un tur viņi apmāca krievus palaist uz mūsu valsts ziemeļu teritorijām tieši šos dronus, kas tika palaisti uz mūsu valsts dienvidiem, Kijivu," sacīja Bratčuks.

Viņš norādīja, ka uz laiku okupētajā Hersonas apgabala teritorijā vairāki šādi instruktori likvidēti.

"Līdīsiet pie mums vēlreiz - jūs atkal tiksiet iznīcināti. Bet tas neglābs Krieviju, tāpat kā Baltkrievijas okupācijas režīmu. Un Irāna dabūs savu, gatavojieties," piebilda Bratčuks.

ASV, Lielbritānija un Francija paziņojušas, ka ar Irānas dronu piegādēm Krievijai tiek pārkāpta ANO Drošības padomes 2015.gada rezolūcija, kas paredz, ka apmaiņā pret sankciju režīma atvieglošanu Teherāna apņemas neeksportēt zināmus bruņojuma veidus.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu