Pārdaugavā aizturēts piedzēries vīrietis, kurš ar nazi saskrāpēja auto ar Ukrainas numurzīmēm (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Policijas mašīna.
Policijas mašīna. Foto: Ivars Soikāns/LETA

19. oktobrī plkst. 20.05 Valsts policija saņēma informāciju no aculieciniekiem par vīrieti, kurš nama pagalmā Rīgā, Pārdaugavā, ar nazi saskrāpējis virsbūvi mašīnai ar Ukrainas valsts numurzīmēm un pametis notikuma vietu. Aculiecinieki sekoja iespējamam ļaundarim un policijai norādīja viņa atrašanās vietu.

20 minūšu laikā pēc informācijas saņemšanas par notikušo Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Patruļpolicijas pārvaldes Patruļpolicijas bataljona 8. rotas likumsargi iespējamo vainīgo vīrieti aizturēja.

Tāpat notikuma vietā ieradās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Kurzemes iecirkņa likumsargi, kas sāka notikušā izmeklēšanu. Jāpiemin, ka aizturēšanas brīdī vīrietis atradās ievērojamā alkohola reibumā.

Iepriekš viņš ir sodīts par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Valsts policijas likumsargi aizturēto vīrieti nogādāja policijas iecirknī un sazinājās ar automašīnas īpašnieku, Ukrainas valstspiederīgo, lai informētu viņu par notikušo un vienotos par iesnieguma saņemšanu.

Aizdomās turētais vīrietis policijai norādīja, ka mašīnu esot sabojājis nejauši, jo mēģinājis ar celtniecības nazi atvērt alus pudeli, taču esot paklupis. Tomēr bojājuma raksturs un apmērs liecina, ka mašīna, visticamāk, saskrāpēta tīšām.

Saistībā ar notikušo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185. panta – par svešas mantas tīšu bojāšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods. Tāpat izmeklēšanas laikā tiks skaidroti aizdomās turētā vīrieša rīcības motīvi.

Valsts policija izsaka pateicību vērīgajiem aculieciniekiem par nozīmīgu atbalstu personas aizturēšanā.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu