Tiesa Krievijā likvidējusi Visariona sektu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krasnojarskas apgabala tiesa apmierinājusi prokuratūras prasību par “Pēdējās derības baznīcas” jeb tā dēvētās Visariona sektas likvidēšanu, vēsta medijs RFE/RL.

“Pēdējās derības baznīcu” bijušais atslēdznieks un milicis Sergejs Torops, kurš pazīstams arī kā Visarions, dibināja 1991.gadā. 1995.gadā šī reliģiskā organizācija tika oficiāli reģistrēta.

Krievijas varas iestādes apsūdzējušas Visariona sektu “ģimenes pamatu, īpašumtiesību un veselības graušanā”.

2020.gadā Krievijas varas iestādes veica kratīšanu Krasnojarskas apgabala ciematā “Saules pilsēta”, kurā bāzējās sekta, aizturot sektas līderi Visarionu un vairākus viņa palīgus.

Visarionam vēlāk tika izvirzītas apsūdzības vardarbīgas reliģiskas organizācijas izveidošanā. Viņš joprojām atrodas pirmstiesas izolatorā.

Visarions visas viņam izvirzītās apsūdzības noliedz, apgalvojot, ka viņš tiek vajāts viņa reliģiskās pārliecības dēļ.

Visariona sekotāji dzīvo vienkopus vairākās apdzīvotās vietās Krasnojarskas apgabala dienvidos. Sektas dalībnieki dzīvo noslēgtībā un galvenokārt nodarbojas ar naturālo saimniecību. Visariona sektai ir aptuveni četri tūkstoši sekotāju.

“Pēdējās derības baznīcas” sekotāji uzskata, ka Visarions ir Jēzus Kristus reinkarnācija.

Sektas bijušie dalībnieki publiski sūdzējušies par tajā piedzīvoto emocionālo un fizisko vardarbību. Tikmēr Krievijas Pareizticīgā baznīca “Pēdējās derības baznīcu” nodēvējusi par totalitāru sektu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu