"Es jutos nevērtīga." Kubasova par piedzīvoto psihisko traumu (2)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Instagram/ dianakubasova

Latviešu modele un skaistumkonkursu dalībniece Diāna Kubasova, viesojoties raidījumā "Kad viņas satiekas", dalījās pieredzē par dalību skaistumkonkursos. Sākums nebūt nav bijis viegls.

Viņa stāstīja, ka pirmā pieredze skaistumkonkursā bijusi traumatiska. "Es pieteicos konkursam "Miss Latvija". Ņemot vērā manu pieredzi, viņi bez atlases man piedāvāja doties uz Filipīnām pārstāvēt Latviju. Es piekritu! 

Šis konkurss ilga gandrīz mēnesi, priekš manis tā bija mūžība." Diāna absolūti nebija gatava skaistumkonkursu dzīvei. Kā izrādījās, bija nepieciešami vismaz divi apģērbu komplekti katrai dienai, bija jāprot pašai uzklāt meikapu, taisīt frizūras, un viņai nebija ne kleitas vairumā, ne prasmes sevi sakopt skaistumkonkursam.

Skaidrojot par to, kāpēc šī pieredze tiek dēvēta par psihisku traumu, viņa teic: "Nē, mani neapcēla. Man paveicās ar meitenēm, kuras paņēma mani savā paspārnē. Mani meitenes mācīja, kā ir jākrāsojas, kā jāiet pa mēli, kā jāģērbjas.

Bet es biju kā no laivas izmesta, man bija ļoti smagi un grūti. Es biju starp skaistuma dievietēm un uz viņām skatījos no lejas. Es nevarēju saprast, kur es esmu.

Es jutos ļoti nevērtīga, nespējīga un nesagatavota."

Un tad pienāca skaistumkonkursa noslēgums. Ģenerālmēģinājumā tika izvēlētas 15 fināla meitenes, arī Diāna bijusi starp viņām. Pieredzes trūkums darīja savu. Viņa nezināja, ka ģenerālmēģinājumā patiesībā noris vērtēšana, tāpēc šim procesam viņa nepiegāja ar pilnu atdevi, domādama, ka jāgatavojas finālam. 

Viņa bija vienīgā no 15 dalībniecēm, kura netika finālā. "Mana kļūda, es nezināju, ka vērtēšana notiek ģenerālmēģinājumā. Finālā tam vairs nav laika. Nākamajos konkursos es jau zināju, bet šī bija pirmā pieredze, un es par to ļoti pārdzīvoju.

Aizbraucot mājās, divas nedēļas negribēju kāpt ārā no gultas."

Vaicāta, ko konkursi viņai iemācījuši un devuši turpmākajai dzīvei, Kubasova saka: "Vispirms jau naudas balvas, vienā konkursā varēja iegūt piecus tūkstošus eiro, citā 15 tūkstošus. Tad, protams, arī apliecinājums, iegūstot kādu titulu, un vēl būtisks motivators bija bezmaksas ceļošana un pasaules apskatīšana."

Kubasova uzvarēja skaistumkonkursā "Miss Europe 2017" un tika atzīta par skaistāko sievieti visā Eiropā.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka greznās dzīves dēļ, ko viņa atspoguļo soctīklos, Kubasova nonāca dokumentā seriāla "Karmas latvieši", ko veido Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs "Re:Baltica", uzmanības lokā. Tika meklētas atbildes par viņas patiesajiem ienākumiem, redzot, cik šiki viņa dzīvo.

Ne vien dārgi vaļasprieki, ceļojumi, bet arī nekustamie īpašumi gan Latvijā, gan Indonēzijā lika uzdot jautājumus. Pamatā viņa vada dažādus kursus digitālajā vidē, bet - vai greznajiem īpašumiem nopelnījusi ar kursu vadīšanu vien?

Kubasova izdevumam "Privātā Dzīve" atbildēja, ka tos varējusi atļauties, pateicoties iekrājumiem: "Kopš 15 gadu vecuma strādāju dažādus darbus, un arī iekrājumus esmu veidojusi kopš pusaudzes gadiem. Jau agrā vecumā sāku labi pelnīt, tāpēc varēju atļauties atlikt lielas naudas summas.

Esmu strādājusi par modeli, man ir bijuši skaistumkonkursi, dažādi biznesi. Visu 33 gadus garo mūžu esmu smagi strādājusi! Teikt – ja sieviete labi izskatās, tad viņa neko nedara, ir stereotips."

Vairāk skaties 1188.lv.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu