Medmāsa Jūlija no Ukrainas pēc četru mēnešu mācībām ieguvusi latviešu valodas sertifikātu (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Jūlija Zabolotna, 1. slimnīcas medicīnas māsa no Ukrainas.
Jūlija Zabolotna, 1. slimnīcas medicīnas māsa no Ukrainas. Foto: Picasa

Medicīnas māsa no Ukrainas Jūlija Zabolotna četros mēnešos apguvusi valsts valodas prasmes A1 līmenī, teikts Rīgas 1. slimnīcas "Facebook" kontā.

Jūlija ar ģimeni ieradusies no Sumu pilsētas, kas atrodas Ukrainas austrumos. Rīgas 1. slimnīcā viņa sākusi strādāt šā gada 27. maijā. 6.oktobrī viņa veiksmīgi nokārtoja Latvijas valsts valodas prasmju pārbaudi un saņēma sertifikātu par nokārtoto A1 līmeni. Jūlija turpina mācīties.

Kardioloģijas un internās medicīnas klīnikas dienas stacionārā Jūlija veic procedūru māsas pienākumus - visu veidu injekcijas, asins paraugu noņemšanu, cukura līmeņa asinīs noteikšanu ar glikometru, intravenozo katetru ielikšanu un citus māsas pienākumus.

Jūlija ir priecīga strādāt savā profesijā: "Slimnīca ir tik skaista un moderna, kolēģi atsaucīgi, palīdz it visā. Esmu ļoti pateicīga jums par atbalstu un laipno uzņemšanu, paldies Latvijai par sniegto atbalstu Ukrainai! Vajag novērtēt drošību un labklājību, kurā dzīvojam, pārvērtēt vērtības, lai saprastu, ka laime ir pamosties no rīta ar modinātāja zvanu, brokastot kopā ar ģimeni un doties savās ierastajās ikdienas gaitās."

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu