Vietvaras vadītājs: Ilgāks VUGD reaģēšanas laiks - zaudētas cilvēka dzīvības cenā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD). Foto: Zane Bitere / LETA

Ilgāka reaģēšanas laika cena var būt līdz krāsmatām nodegusi māja vai zaudēta cilvēka dzīvība, komentējot Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) lēmumu īslaicīgi līdz gada beigām apturēt 18 mazāk noslogoto posteņu darbību, pauda Madonas novada domes priekšsēdētājs Agris Lungevičs (ZZS).

Viņš norāda, ka VUGD Cesvaines posteņa, kas atrodas Kraukļos, darbības periodisku apturēšanu pašvaldība vērtē negatīvi, jo tas var būtiski paildzināt dienesta reaģēšanas laiku, kas, izceļoties nelaimei, nepieciešams palīdzības sniegšanai Cesvaines apkaimes iedzīvotājiem.

Ģeogrāfiski tuvākie VUGD iecirkņi, kas var reaģēt uz negadījumiem Cesvaines apkaimē, atrodas Madonā, Lubānā, Gulbenē un Jaunpiebalgā. Jāņem vērā, ka šogad tika sākti un nākamgad turpināsies reģionālā autoceļa Pļaviņas-Madona-Gulbene (P37) remontdarbi posmā no Madonas līdz Dzelzavai, kas būtiski apgrūtina operatīvā transporta pārvietošanos no Madonas uz Cesvaini, piebilst pašvaldības vadītājs.

"Precīzi noteikt, cik ilgā laikā tiks reaģēts uz izsaukumu no Cesvaines, nav iespējams, taču ir skaidrs, ka tas būs ilgāks, nekā gadījumā, ja palīdzība tiktu saņemta no Kraukļu depo," uzsver Lungevičs.

Kā ziņots, nodarbināto trūkuma dēļ VUGD īslaicīgi un periodiski uz laiku apturēs atsevišķu mazāk noslogoto posteņu darbību, ja tas būs nepieciešams pārējo daļu un posteņu darbības nodrošināšanai. VUGD turpinās reaģēt uz izsaukumiem tādā pašā apmērā kā līdz šim, un uz notikumu dosies tuvākās pieejamās struktūrvienības. Iedzīvotājiem arī turpmāk tiks nodrošināta palīdzība veselību un dzīvību apdraudošās situācijās.

Plānots, ka darbības apturēšana varētu skart 18 posteņus, un tas nenotiks vienlaicīgi, bet katra posteņa darbības apturēšanas biežums un ilgums būs atkarīgs no situācijas ar personāla nodrošinājumu. Šie posteņi Kurzemē ir Rojas, Sabiles, Piltenes un Alsungas, Pierīgā - Bulduru un Baldones, Zemgalē - Jaunjelgavas, Neretas, Elejas, Aknīstes, Viesītes un Auces, Vidzemē - Cesvaines, Varakļānu, Mazsalacas un Strenču, Latgalē - Zilupes un Tilžas postenis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu