Džūkstes pagastā vīrietis nozog 720 litrus dīzeļdegvielas un tiek apcietināts

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Tukuma iecirkņa darbinieki Džūkstes pagastā aizdomās par dīzeļdegvielas zādzībām aizturēja vīrieti, kuram tiesa piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu. Šobrīd kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Šī gada 18. oktobra rītā uzņēmumam piederoša kravas transportlīdzekļa "MAN TGX" vadītājs konstatēja, ka nakts laikā no automašīnas, kas bija novietota stāvlaukumā Tukuma novada Džūkstes pagastā uz autoceļa A9 Rīga-Liepāja 31. kilometrā, ir nozagti 720 litri dīzeļdegvielas. Policijā par zādzību no transportlīdzekļa tika sākts kriminālprocess.

Turpmākajās dienās, likumsargiem veicot izmeklēšanas pasākumus, pūliņi vainagojās panākumiem, proti, 20.oktobra naktī ap pulksten 2.00, apsekojot stāvlaukumu Tukuma novada Džūkstes pagastā uz autoceļa A9 Rīga-Liepāja 33. kilometrā, amatpersonas konstatēja, ka no kravas transportlīdzekļa "DAF" degvielas tvertnes ir nozagti aptuveni 550 litri dīzeļdegvielas. Mežā, aptuveni 60 metrus no stāvlaukuma, policisti atrada 15 plastmasas kannas, kuru kopējais tilpums ir 400 litri. Tajās atradās šķidrums, kam bija dīzeļdegvielai raksturīga smarža.

Saistībā ar šo notikumu policisti aizturēja 1974.gadā dzimušu vīrieti, kurš jau iepriekš ir bijis sodīts saistībā ar zādzībām. Tāpat tika izņemta automašīna "Kia", kurā atradās dažādi degvielas zādzībām piemēroti priekšmeti. Jāpiemin, ka lielākoties šādas zādzības no kravas transportlīdzekļiem notiek, uzlaužot degvielas tvertni, kurā ievieto šļūteni un ar elektrisko sūkni iesūknē degvielu kannās, kas atrodas netālu no nozieguma vietas mežā vai speciāli aprīkotā transportlīdzeklī. Tādā veidā garnadžiem iespējams rīkoties klusu un nemanāmi, un viņu rosīšanos neievēro pat kravas transportlīdzekļu vadītāji, kuri tajā brīdī atrodas savas automašīnas kabīnē.

21.oktobrī tiesa apmierināja izmeklētājas lūgumu un aizturētajam vīrietim piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu