NA "pauž bažas" par JV piedāvāto proporcionalitāti atbildību sadalē (13)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
NA līderis Raivis Dzintars
NA līderis Raivis Dzintars Foto: Evija Trifanova/LETA

Sarunās ar "Jauno vienotību" (JV) pārstāvji no Nacionālās apvienības (NA) "pauda bažas" par JV piedāvāto proporcionalitātes principu atbildību sadalē, tāpēc vēlas redzēt, kāds būs JV piedāvājums par atbildības jomu sadali, šodien žurnālistiem pauda NA līderis Raivis Dzintars.

Dzintars norādīja, ka pie atšķirīgas deputātu pārstāvniecības atbilstoši ierastajai pieejai būtu jāievēro zināms vienlīdzības princips. NA nesakot "nē" proporcionalitātes principam, bet esot svarīgi saprast, ko paredzēs JV piedāvājums, skaidroja NA politiķis.

Vaicāts, vai un kurā no tuvākajām nedēļām varētu notikt valdības apstiprināšana, Dzintars skaidroja, ka, ņemot vērā, ka valdības veidošana vēl ir tikai procesā, tad "nevar būt gaišreģis" attiecībā uz konkrētu nedēļu. Politiķis pieļāva, ka atbilstoši Valsts prezidenta Egila Levita paustajam valdība varētu tikt izveidota novembrī.

Dzintars reizē atgādināja, ka vēl nevar droši apgalvot, ka koalīcija tiek izveidota, jo apstiprinājumu tās izveidei jāgaida no balsojuma Saeimā.

Kā ziņots, vēl turpināsies diskusijas par tiem JV koalīcijas partneriem - NA un "Apvienotajam sarakstam" - piedāvātā sadarbības memoranda punktiem, par kuriem politisko spēku JV un NA starpā nebija vienprātības, trešdien pēc tikšanās ar JV žurnālistiem norādīja NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

NA tikšanās laikā ir piedāvājusi savus priekšlikumus vairākiem JV piedāvātā sadarbības memoranda punktiem. Par daļu no tiem politiskajiem spēkiem viedokļi ir sakrituši, par dažiem tie atšķīrās, bet vēl daļā par atsevišķiem terminiem bija izpratnes un interpretācijas atšķirības, kur diskusijas varētu vēl turpināties, pauda NA līderis.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu