NA plāno piekrist JV idejai par civilās savienības noregulēšanu likumprojektu pakotnē (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Nacionālā apvienība (NA) plāno piekrist partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV) koalīcijas sadarbības memorandā iekļautajai iecerei atsevišķos likumos noregulēt civilās savienības jautājumus un izpildīt Satversmes tiesas spriedumu, Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" pauda kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA).

"Dažādas izmaiņas dažādos likumos, jā," sacīja ministrs, komentējot minēto jautājumu.

AS pārstāvis Didzis Šmits pauda, ka viņa pārstāvētā partiju apvienība ir atvērta diskusijām par šo jautājumu, norādot, ka visi tiesas spriedumi ir jāievēro un jāņem vērā.

Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) parlamentārā sekretāre Evika Siliņa (JV) uzskata, ka visi trīs politiskie spēki spēs vienoties par šo jautājumu.

Puntulis arī norādīja, ka, visticamāk, NA piekritīs JV piedāvātajam proporcionalitātes principam valdības amatu sadalījumā. Ministrs pieļāva, ka partijas līderis Raivis Dzintars, minot vienlīdzības principu kā, viņaprāt, veiksmīgāku valdības amatu sadalījuma modeli, ir vēlējies norādīt, ka dažādās ministrijās ir atšķirīgs darba apjoms.

Siliņa apstiprināja, ka premjers plāno piedāvāt savu redzējumu par partiju atbildības jomu sadalījumu. Kad būs skaidrība par ministru kandidātiem, viņi vadīs savu jomu darba grupas un veidos valdības deklarāciju, skaidroja politiķe.

Savukārt kandidātu virzīšana, visticamāk, būs partiju iekšējais jautājums, sacīja Siliņa.

Šmits Kariņa uzsvērto jaunās vides un enerģētikas ministrijas lomu valdības veidošanā nosauca par ultimātu un pauda, ka šis temats koalīcijas veidošanas sarunās esot par maz diskutēts. Savukārt Siliņa norādīja, ka arī Valsts prezidents Egils Levits ir uzsvēris uz enerģētikas jomas nozīmi tuvākajā laika posmā. Tāpat viņa apstiprināja, ka JV šis jautājums ir principiāli svarīgs, sakot, ka enerģētikas jautājums būtu jārisina kopskatā ar vides aizsardzību, nevis atrauti no tā.

Kā ziņots, iezīmējies, ka nākamo valdību veidos triju politisko spēku koalīcija - JV, AS un NA, pirmdien pēc tikšanās ar Kariņu žurnālistiem pauda Valsts prezidents Egils Levits.

JV, NA un "Apvienotā saraksta" (AS) sadarbības memorandu koalīcijas veidošanai varētu parakstīt šonedēļ, šādu cerību sarunā ar žurnālistiem pauda JV līderis, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Tāpat ziņots, ka "Jaunā vienotība" (JV) sadarbības memoranda projektā ar AS un NA piedāvā vienoties par civilās savienības regulējuma noteikšanu likumos.

JV piedāvā vienoties, ka tiktu izstrādāta un virzīta izskatīšanai Saeimā likumdošanas pakotne, kas atsevišķos likumos regulētu civilās savienības jautājumus un izpildītu Satversmes tiesas spriedumu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu