Holivudas cienīgs mīlasstāsts: uz jahtas atrast vīru, kaisle, medusmēnesis Bali un atgriešanās Latvijā ar biznesu (6)

Foto: Privātais arhīvs
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X

Pamest labi atalgotu darbu, aizbraukt uz Vāciju pēc vīra, dzīvot uz jahtas un iemīlēties tās īpašniekā, ātri vien salaulāties, baudīt medusmēnesi Bali, atvest pilnus konteinerus ar mēbelēm un atgriezties Latvijā ar jaunu biznesu – tā īsumā var ieskicēt Daces Veingartneres neticamo, romantisko un aizraujošo stāstu, kā iesākās ģimenes bizness ar Bali mēbelēm.

Kā stāsta Dace, viņa pirms četriem gadiem dzīvoja teju ideālu dzīvi – prestižs darbs, finansiāla labklājība, skaista dzīvesvieta un kaislīgas attiecības. Idille, vai ne? Bet kaut kā tajā tomēr pietrūka. Dace bija pārliecināta, ka ir nepieciešamas pārmaiņas un tām jābūt kardinālām. Tāpēc viņa nolēma pamest labi atalgoto darbu Latvijā, lai dotos uz Vāciju mierīgākas dzīves un vīra meklējumos. Dace bija apņēmības pilna neatgriezties, kamēr neatradīs savu īsto mīlestību.

Foto: Privātais arhīvs

Un viņa atrada! Dace satika Jirgenu kādā prestižā pasaules TOP mākslinieku izstādē uz Kungu salas Kīmezerā, ko vietējie dēvē par Bavārijas jūru tā lieluma dēļ. Tā kā viņai tobrīd bija jāmeklē dzīvesvieta, Jirgens piedāvāja dzīvot viņa jahtā. Daci rītos modināja saule, un viņa katru dienu baudīja filmas cienīgus skatus. Mīlestība uzplauka neticamā ātrumā. Dace un Jirgens nevilcinājās un pavisam drīz arī salaulājās, turklāt kāzu ceremoniju vadīja pats pilsētas mērs. Izklausās kā filmā, vai ne? Un stāsts vēl nav galā!

Medusmēnesi viņi izvēlējās pavadīt Indonēzijas salā Bali. Tas nebija klasisks tūristu ceļojums, tas bija ceļojums Bali salas dzīvē, kultūrā un rituālos. Viņi ienira vietējo ļaužu ikdienā. “Bali ir teju cita realitāte – kaut kas absolūti savādāks nekā dzīve Latvijā vai Vācijā. Salas ikdienas ritējums aizrāva un ierāva mūs sevī, tāpēc drīz vien devāmies tur otrreiz jau kopā ar meitu,” stāsta Dace. Viņiem bija iespēja piedzīvot dažādus vietējo ļaužu svētkus un rituālus, kuri ļāva šo kultūru iepazīt arvien dziļāk. Rituāli ir vesela ceremonija, un tajos atklājas jauna un neparasta pasaule. Un tur viss ir pa īstam! Dace stāsta, ka ātri ir sajutusies kā savējā – pat vietējie teikuši, ka viņa ir “atgriezusies”. Viss piedzīvotais un redzētais ir bijis teju vai neticams, un kāds noteikti teiktu – pat baiss un mistisks.

Foto: Privātais arhīvs

Narkotikas – nāvessods

Bali salā narkotikas ir aizliegtas ar likumu – gan ievest, gan lietot. Ja to pārkāpj, tad tiek piespriests nāvessods, un tas, protams, attiecas arī uz iebraucējiem. Arī alkohola lietošanu viņi neatzīst, jo tas bojā cilvēka enerģiju, saindē garu – ķermenis ir rīkoties nespējīgs, un tajā var ienākt ļaunie gari. Vietējiem cilvēkiem tiešām nav raksturīga nekāda veida agresija, viņi ir harmoniski, dzīvo saskaņā ar dabu.

Koka ciršana – visa ciemata lēmums

Lai nozāģētu lielu, simtgadīgu koku, tā īpašniekam ir jāsaņem visa ciema, visas kopienas piekrišana. Kokam ir liela enerģija un arī dvēsele. Lai koka dvēsele neaizietu postā, to nozāģējot, ir jāievēro īpašs rituāls ar upurēšanu. Dace stāsta, ka viņu abu ģimenes mājā esošais galds ir no 300 gadus veca tīkkoka, kura nociršanas rituālā vienlaikus zāģēja koku un upurēja govi, priesteris aizlūdza un ciema ļaudis dziedāja. Tas ir rituāls, kurā abas dvēseles savienojas, lai neaizietu postā. Tīkkoks ir pasaulē cietākais koks – tāpēc cēlais galds varētu stāvēt zem klajas debess pat vairākus gadu simtus un nesabojātos.

Foto: Privātais arhīvs

Mēbeles ar savu stāstu un dokumentiem

Uz jautājumu, kāpēc viņi izvēlējušies vest uz Latviju Bali mēbeles, abi vienbalsīgi atbild: “Tās nav vienkārši mēbeles no koka! Katrai mēbelei un katram kokam ir savs stāsts. Nekas nav bijis tāpat vien. Mēbeļu tapšana ir rūpīgs, pat vairākus mēnešus ilgs roku darbs, turklāt netiek izmantotas naglas.” Katra mēbele, glezna un interjera priekšmeti, kas atvesti, ir pieejami tikai vienā eksemplārā – tie ir unikāli. Vairums lietu taisītas no tīkkoka un akācijas.

Četrus mēnešus ilgs ceļš uz Latviju

Nopirkt mēbeles un transportēt tās no Bali uz Latviju nemaz nav tik vienkārši, kā varētu šķist. Iespējams, tāpēc Dace ar Jirgenu ir vienīgie, kas to apņēmušies darīt. Šo procesu var veikt tikai juridiska persona, turklāt jātiek galā ar dokumentu kaudzēm. Katrai mēbelei jābūt atbilstošam sertifikātam, kurš apliecina, ka koka ciršana bijusi legāla. Gan dokumentu kārtošana, gan transportēšana bija ļoti ilgs process – abi lielie jūras konteineri uz Latviju kopumā ceļoja četrus mēnešus.

Foto: Privātais arhīvs

Daļa no Bali arī izstādē “Furniture & Design Isle”!

Šis stāsts un Bali mēbeles pavisam drīz ceļos uz izstāžu centru Ķīpsalā, lai jau 4.–6. novembrī mēbeļu, dizaina un interjera izstādē “Furniture & Design Isle 2022” uzņēmuma “Wega Art” stendā iepazīstinātu ar to ikvienu izstādes apmeklētāju! Satiec Holivudas filmas cienīgā stāsta varoņus un iemīli Bali mēbeles arī tu!

Ieraudzīt Bali mēbeles klātienē, apjaust to varenību un satikt šā mīlasstāsta varoņus varēs jau no 4. līdz 6. novembrim izstādē “Furniture & Design Isle 2022” Ķīpsalā!

Skaistākai dzīvei!

Šogad “Furniture & Design Isle” piedalīsies vairāk nekā 150 uzņēmumu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Ukrainas, Polijas un citām valstīm. Kā ierasts, ar plašo piedāvājumu uzņēmumi startēs divās tematiskajās hallēs. Vienā tiks prezentētas jaunākās mēbeļu kolekcijas, moderni gaismas ķermeņi, mēbeļu furnitūra un interjera tekstils, bet otrā – unikāli interjera priekšmeti, dizaina mēbeļu kolekcijas un dažādi citi dizaina produkti. Vienuviet viss skaistam un funkcionālam mājoklim!

Vairāk: www.mebelesundizains.lv

Seko līdzi jaunumiem arī šeit

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu