Notiks LGBT kopienas aktivitāšu cikls "Kvīru diena 2022"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Sestdien, 29.oktobrī, LGBT namā ar Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) atbalstu noritēs pirmā LGBT un viņu draugu apvienības "Mozaīka" organizētā "Kvīru diena" - pilnas dienas aktivitāšu cikls LGBT kopienai un tās atbalstītājiem, informēja apvienības valdes loceklis Kaspars Zālītis.

Dienas gaitā notiks dažādas aktivitātes, kuru mērķis ir iepazīstināt ar aktualitātēm LGBT kopienas aktīvismā, kultūrā, kā arī radīt iespēju LGBT kopienas cilvēkiem un atbalstītājiem kopīgi pavadīt laiku draudzīgā un drošā vidē.

Pirmās "Kvīru diena" laikā LGBT kopienai un atbalstītājiem būs iespēja vērot diskusijas par ģimeņu atzīšanas procesu tiesas ceļā, par to, kā būt LGBT kopienas atbalstītājam, HIV prevenciju Latvijā, kultūru kā LGBT aktīvisma izpausmi un transpersonu stāvokli Latvijā.

Zālītis atzīmēja, šī ir jauna tradīcija LGBT+ kopienas stiprināšanai. Šogad ir pagājuši 30 gadi, kopš homoseksualitātes dekriminalizācijas Latvijā, un šo gadu laikā LGBT kopiena ir saliedējusies, kļuvusi redzamāka, līdz šim tikai tiesību jomā Latvija būtiski atpaliek no pārējām Eiropas Savienības valstīm, viņš sacīja.

Diskusijās piedalīsies Latvijas atpazīstamākie LGBT un cilvēktiesību aizstāvji - trans aktīvisti Daniels Putniņš un Tims Treikulis, juriste Gabriela Šantare, Zālītis, cilvēktiesību aktīviste Natālija Knipše, ārste Dana Isarova un citi.

Dienas noslēgumā plānoti stāsti par Praida kustības attīstību Latvijā, kurā piedalīsies Latvijas pirmā Praida - 2005.gadā - dalībnieces, kuras dalīsies ar pieredzes stāstiem par par šo LGBT kopienai tik nozīmīgu posmu Latvijas vēsturē. Vakara noslēgumā plānots arī kopējs filmas "Homo@LV" seanss - dokumentāla filma par Latvijas pirmajiem Praida gājieniem, to dalībniekiem, un par šķēršliem, kurus nācās pārvarēt pirmo Praidu organizatoriem un dalībniekiem.

LGBT Nams jeb "LGBT House Rigat" tika atklāts 2019.gada novembrī, un kopš tā laika kalpo kā droša, iekļaujoša vide, kur kopā sanākt LGBT cilvēkiem un viņu ģimenēm, draugiem, atbalstītājiem.

Pasākumā iespējams piedalīties klātienē, LGBT Namā Stabu ielā 19 - 002. Pasākumu būs iespējams vērot arī tiešsaistē, LGBT un viņu draugu apvienības "Mozaīka" un SIF "Facebook" kontos.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu