Šis šausminošais stāsts, kas norisinājies Ungārijā, aizsācies 1914. gadā, kad sieviešu grupējums, kuru vēlāk dēvēja par "Naģrēvas eņģeļu taisītājām" (The Angel Makers of Nagyrév) veica savu pirmo slepkavību. Turpmākajos gados tas turpinājies tik ilgi, līdz visa ciema vīriešu kārtas iedzīvotāji vairs nestaigāja pa zemes virsu. Kas bija šīs sievietes, kāpēc viņas nogalināja savus vīriešus un kā beidzās šī nežēlīgā slepkavošanas lieta?

"Fazekašas kundze sautēja arsēna mušpapīru. Viņa stāvēja pie plīts un ik pa laikam to apmaisīja katliņā. Fazekaša savilka ciešāk ap pleciem apsieto vilnas lakatu. Bija auksta un ļoti vēla nakts. Bet viņa bija vienīgā dziedniece ciematā. Viņa bija pieradusi, ka naktī viņu pamodina kāda ar lūgumu pēc palīdzības. Aiz viņas, saliekusies uz ķebļa, klusēdama sēdēja Takača kundze. Viņas vīrs atkal jau bija dzēris un, būdams stiprā reibumā, viņu sitis. Viņa naktī aizbēga uz Fazekašas māju.

Šķidrums katlā sāka vārīties. Fazekaša noņēma katlu no plīts un nosmēla ūdens virsu. Viņa pagriezās un nolika uz virtuves galda mazu flakonu ar šķirdumu. Takača kundzes akmenscietajā sejā mirgoja raustīga sveču gaisma. Viņa, nemirkšķinot acis, cieši skatījās uz aizkorķēto pudelīti sev priekšā.

Fazekaša novērsās, lai noslaucītu plīti. Kad viņa pagriezās atpakaļ, gan Takača kundze, gan pudele bija pazudušas. Pēc divām dienām Takačas kundzes mājā bija bēres. Bija zināms, ka Takača kungs miris no sirdslēkmes.

Tas bija kluss sākums simtiem slepkavību, kas plosīs ciematu nākamos 15 gadus." (Gregson, Jessica. The Angel Makers. PaperBooks, 2007).

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X