Mobilizācija Krievijā "noslēgusies", bet attiecīga Putina rīkojuma joprojām nav

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Lai arī Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu pagājušajā nedēļā paziņoja, ka mobilizācija esot beigusies, attiecīga oficiāla Krievijas diktatora Vladimira Putina rīkojuma par to joprojām nav, ziņo Krievijas izdevums “The Insider”.

Šoigu 28.oktobrī Putinam paziņoja, ka mobilizācija esot noslēgusies, jo esot izpildīts iepriekš izvirzītais plāns mobilizēt 300 000 cilvēku.

Turpmāk armijā, neskaitot obligāto iesaukumu, tikšot pieņemti tikai brīvprātīgie un kandidāti, kas gatavi dienēt pēc līguma.

"Pilsoņu, kas iesaukti mobilizācijas ietvaros, nosūtīšana pabeigta, pilsoņu apziņošana ir pārtraukta, papildu uzdevumi plānoti netiek. Jūsu noteiktais uzdevums - 300 000 cilvēku - izpildīts. Nekādi papildu uzdevumi netiek plānoti," Putinam sacīja Šoigu.

Tomēr, kā uzsver eksperti, kamēr nav oficiāla Putina rīkojuma par mobilizācijas izbeigšanu, joprojām ir iespējams, ka vīrieši tiek mobilizēti un sūtīti karā uz Ukrainu.

Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pirmdien norādīja, ka rīkojuma par mobilizācijas izbeigšanu nav, bet gadījumā, ja tas tikšot izdots, sabiedrība tiks informēta.

Atbildot uz mediju jautājumu, vai iespējams, ka Krievijas reģioni saņem jaunus mobilizācijas uzdevumus, kas nozīmētu jaunus mobilizācijas pasākumus, Peskovs atsaucās uz Šoigu pagājušās nedēļas paziņojumu un aicināja orientēties uz to.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu